Σφενδύλι: Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισαν και πάλι το βυθισμένο χωριό (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Σφενδύλι: Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισαν και πάλι το βυθισμένο χωριό (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έκδηλη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι της περιοχής παρέστησαν σήμερα το πρωί στην τελετή εγκαινίων στο εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου στο Σφενδύλι - Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα εκκλησάκια για τους ντόπιους καθώς βυθίστηκε στα νερά του φράγματος Αποσελέμη
  • Με δάκρυα στα μάτια οι πιστοί στέκονται ξανά μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου
  • Τελετή εγκαινίων για το εκκλησάκι που φέρνει την συγκίνηση στους κατοίκους
  • Οι κάτοικοι δεν ξεχνούν το βυθισμένο χωριό τους
  • Το νέο εκκλησάκι συμβολίζει τη ζωή των κατοίκων στο χωριό που θυσιάστηκε στον Αποσελέμη
  • Βουρκωμένοι και συγκινημένοι οι πιστοί στάθηκαν και πάλι σήμερα Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου μπροστά στο εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου. Είναι το αγαπημένο εκκλησάκι των ντόπιων, o θαυματουργός Άγιος στον οποίο προσεύχονταν για βοήθεια σε όλες τις δυσκολίες. Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών και του δημάρχου Χερσονήσου.

    Για την κ. Βακωνάκη η μέρα αυτή ήταν συγκινησιακά φορτισμένη. Είδε ξανά το βυθισμένο Σφενδύλι, τον τόπο όπου έζησε όλη τη ζωής, μια εικόνα που «κουβαλάει» δεκάδες αναμνήσεις. Σήμερα με δάκρυα στα μάτια αντικρίζει και πάλι το βυθισμένο χωριό, τον τόπο που αναγκάστηκε να αποχωριστεί.

    Το πρώτο εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου βυθίστηκε κάτω από τα νερά για τις ανάγκες κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη. Μαζί τους χάθηκε ο ναός του Αγίου Θεοδώρου γεγονός που προκάλεσε βαθιά θλίψη στους πιστούς που είχαν συνδεθεί με το εκκλησάκι. Μετά από σκληρούς κόπους και τις προσπάθειες των φορέων όμως, χτίστηκε το νέο εκκλησάκι.

    Ο ναός του Αγίου Θεοδώρου πλέον δεσπόζει απέναντι από το φράγμα, απέναντι από το Σφενδύλι. Ένα ιστορικό εκκλησάκι χάθηκε, αλλά χτίστηκε ο νέος ναός στη χάρη του Αγίου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News