Αρκαλοχώρι: Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία - Την Τρίτη τα εγκαίνια

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία - Την Τρίτη τα εγκαίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες στην εκκλησία που βρίσκεται στον λόφο του Αρκαλοχωρίου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και στα συντρίμμια του, άφησε την τελευταία του πνοή ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης.

Οι εργασίες στην εκκλησία που βρίσκεται στον λόφο του Αρκαλοχωρίου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της.

Υπενθυμίζεται, ότι το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, την Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.

Σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο για τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό του 65χρονου Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου 2021, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Μνημόσυνο θα τελεστεί σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην μνήμη του άτυχου άνδρα, που εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όταν βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς καταπλακώθηκε, αφήνοντας απαρηγόρητους συγγενείς και φίλους με τον αιφνίδιο χαμό του. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην περιοχή της Βιάννου, ενώ διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς ως παράγοντας της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Πατούχας και τελευταία της ομάδας Πήγασος. Παράλληλα ήταν δραστήριος και σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News