Ηράκλειο: Σίγησε το λαούτο του Αποστόλη Φραγκιαδάκη (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σίγησε το λαούτο του Αποστόλη Φραγκιαδάκη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύ το πένθος στις Γωνιές Μαλεβιζίου – «Πάγωσε» ολόκληρη η Κρήτη από τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού μουσικού

Ανείπωτη η θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης για τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο του 36χρονου λαουτιέρη Αποστόλη Φραγκιαδάκη. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε σε εκδηλώσεις και γλέντια εντός και εκτός νησιού και όλοι μιλούν για έναν ιδιαίτερα αγαπητό και  ταλαντούχο μουσικό.

Κατέρρευσε μπροστά στη σύζυγο και τα παιδιά τους και παρότι διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν μάχη, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγια για ανακοπή.

Με πολλές συμμετοχές και συνεργασίες, ο Αποστόλης Φραγκιαδάκης, ήταν, όπως λένε ένας ακούραστος μερακλής της κρητικής μουσικής παράδοσης. Εκτός από  λαούτο , έπαιζε μαντολίνο, ασκομαντούρα και θιαμπόλι. Τραγουδούσε, έγραφε στίχους και μουσική

Το ασίγαστο πάθος του για την μουσική τον καθόριζε πάντα… Τον Απρίλιο του 2020  μέσα στην πρώτη σκληρή καραντίνα του κορωνοίου δίνει μουσικά το δικό του στίγμα και αποτυπώνεται μέσα από ένα βίντεο, έχοντας ως συνοδοιπόρο, τον μεγαλύτερο από τους γιούς του.

Σε κάθε μουσική μάζωξη ,έδινε την ψυχή του ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που έπαιξε στο Ηρώδειο το 2017 αλλά και η συμμετοχή του στην ταινία Νίκος Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή.

Βαρύ το πένθος στο χωριό του, τις Γωνιές Μαλεβιζίου που υπήρξε πάντα για τον ίδιο σημείο αναφοράς. Σε δραματικό τόνο ο πολιτιστικός σύλλογος, στον οποίο διατελούσε χρέη γραμματέα τον αποχαιρέτησε σήμερα τονίζοντάς πως υπήρξε ένα μάχιμο στέλεχος μα πάνω από όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος που η ευγένεια , το ήθος και η ειλικρίνεια τον χαρακτήριζαν. Κι έτσι θα τον θυμούνται , όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν έχοντας ως πυξίδα τις μουσικές και τα τραγούδια του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News