Μεσαρά: Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε σχολείο της Πόμπιας - Κτιριακά προβλήματα και κατάληψη

Κρήτη
Μεσαρά: Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε σχολείο της Πόμπιας - Κτιριακά προβλήματα και κατάληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την καταγγελία κάνει γονέας που επισημαίνει, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές φωτογραφίες, τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί - Τα περισσότερα παράθυρα δεν έχουν τζάμια και οι περισσότεροι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα… με μπουφάν!

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης, αλλά και επικυνδυνότητας παρατηρούνται στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πόμπιας, στη Μεσαρά. Την καταγγελία κάνει γονέας που επισημαίνει, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές φωτογραφίες, τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, καθώς το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται το Γυμνάσιο και τα Λύκειο της περιοχής έχει υποστεί σοβαρές ζημιές φθορές. Tο σχολείο υφίσταται χρόνια εγκατάλειψη που είναι εμφανής ακόμη και στην εξωτερική όψη, ενώ εδώ και καιρό, δεν έχει επιληφθεί κανενός μέτρου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πόμπιας πραγματοποιούν κατάληψη για δεύτερη συνεχή εκπαιδευτική χρονιά, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν τα προβλήματα του σχολείου.

Τα αιτήματα των παιδιών, αφορούν εξ ολοκλήρου στα κτιριακά ζητήματα που προκύπτουν στις σχολικές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, οι μαθητές διεκδικούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε τοιχοποιία, καθώς όπως αναφέρουν, κατέρρευσε πέρυσι μετά τις βροχές. Επιπλέον, ζητούν την επισκευή της σκάλας στην είσοδο του σχολείου, όπως επίσης και σοβάντισμα – βάψιμο του κτηρίου. Τέλος, οι μαθητές επισημαίνουν το σοβαρό θέμα της μόνωσης, των υποδομών και της στατικότητας του κτηρίου, καθώς τα περισσότερα παράθυρα δεν έχουν τζάμια και αναγκάζονται να κάνουν μάθημα… με μπουφάν!

Σημειώνεται, πως πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα σχολεία τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Δείτε εικόνες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News