Έγκλημα στη Μεσαρά: Δύο στο σκαμνί σήμερα για τον φόνο του «Λαέρτη»

Κρήτη
Έγκλημα στη Μεσαρά: Δύο στο σκαμνί σήμερα για τον φόνο του «Λαέρτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από τη δολοφονία του Νίκου Μπιτσακάκη στο Πετροκεφάλι τον Αύγουστο του 2021 ξυπνούν σήμερα στο δικαστήριο

Μνήμες από το φονικό που είχε σημειωθεί στα τέλη Αυγούστου του 2021, στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς, με θύμα τον 39χρονο Νίκο Μπιτσακάκη, αναμένεται να «ξυπνήσουν» σήμερα Παρασκευή στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, στη Νεάπολη.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, που είχε συγκλονίσει πέρυσι το καλοκαίρι την τοπική κοινωνία, είναι ένας 28χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του θύματος. Εκτός από τον νεαρό ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο εδώλιο του δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει κι ένας 31χρονος συμπατριώτης του.

Πρόκειται για το άτομο το οποίο φέρεται να παρείχε στον 28χρονο το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο «Λαέρτης», όπως ήταν γνωστός ο Μπιτσακάκης στην τοπική κοινωνία. Ο 31χρονος κατηγορείται για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας.

Το έγκλημα έλαβε χώρα βραδινές ώρες της Δευτέρας 23 Αυγούστου του 2021, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Πετροκεφαλίου της Μεσαράς. Ο 28χρονος Ρουμάνος, ο οποίος διέμενε απέναντι από το σπίτι του εργοδότη του - για τον οποίο δούλευε τα προηγούμενα χρόνια - πυροβόλησε αιφνιδιαστικά τον 39χρονο με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το φονικό σημειώθηκε, μάλιστα, την ώρα που το μικρότερο από τα δύο παιδιά του θανόντος βρισκόταν στο σπίτι. Εκτός της οικίας τους φέρονται να βρίσκονταν εκείνη την ώρα η χήρα του Μπιτσακάκη μαζί με το μεγαλύτερο παιδί τους.

Οι υποψίες των Αρχών δεν άργησαν να στραφούν προς τον 28χρονο άνδρα, παρά το ότι αυτός προσπάθησε - χωρίς επιτυχία - να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες. Ενώ αρχικά ο 28χρονος αρνιόταν πεισματικά ότι ήταν το άτομο που σκότωσε τον Μπιτσακάκη, μία ημέρα μετά το έγκλημα ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Μετά τη σύλληψή του, τον Αύγουστο του 2021, ο 28χρονος μετανάστης οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου κι εμφανίστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος τού νεαρού ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και για ψευδή κατάθεση. Στον συγκατηγορούμενό του 28χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοκατοχή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή που είχε εκδώσει πέρυσι τον Αύγουστο η ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό περιστατικό αναφερόταν ότι «συνελήφθησαν σήμερα (σ.σ. την Τρίτη 24/8) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα 23/8) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού. Ειδικότερα, χθες (σ.σ. τη Δευτέρα 23/8) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου. Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν αεροβόλο όπλο και μαχαίρι. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Το ξέσπασμα της χήρας - «Του αφαίρεσε τη ζωή άδικα, ύπουλα»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη μεταγωγή του 28χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν λάβει χώρα στιγμές μεγάλης έντασης, καθώς συγγενείς του θύματος, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια, αποδοκίμασαν έντονα τον νεαρό κατηγορούμενο. Χαρακτηριστικό της φορτισμένης ατμόσφαιρας που είχε επικρατήσει τότε είναι το γεγονός ότι η μητέρα του Νίκου Μπιτσακάκη λιποθύμησε.

Εξάλλου, η χήρα του 39χρονου είχε δηλώσει τότε ότι «του αφαίρεσε τη ζωή άδικα, ύπουλα. Για ποιο λόγο τον μισούσε; Δεν είχαν καμία οικονομική διαφορά». Για το παιδί της είχε πει τότε ότι «είναι ένα 8χρονο που είδε τον πατέρα του στα αίματα. Ίσως είδε τον φονιά, γιατί φώναζε. Το παιδί είναι σε σοκ. Θα το αφήσω να ηρεμήσει και μετά θα του μιλήσω...».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος κατηγορούμενος φέρεται, μιλώντας, μετά την ομολογία του ενώπιον των Αρχών, να έκανε λόγο για βίαιη και μειωτική συμπεριφορά που επεδείκνυε ο εκλιπών σε βάρος του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News