Εκκλησιαστική Ακαδημία: Με λόγια συγκίνησης αποχαιρέτησε τον καθηγητή ο Αρχιεπίσκοπος

Κρήτη
Εκκλησιαστική Ακαδημία: Με λόγια συγκίνησης αποχαιρέτησε τον καθηγητή ο Αρχιεπίσκοπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η κηδεία του 63χρονου καθηγητή Θεολογίας και προέδρου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, Απόστολου Μπουρνέλη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης από την αυτοκτονία του 63χρονου καθηγητή Θεολογίας και προέδρου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, Απόστολου Μπουρνέλη. Μπορεί να έχει περάσει πάνω από ένα 24ωρο από τον αδόκητο χαμό του, αλλά ο πόνος για ένα αγαπητό μέλος της εκκλησιαστικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του Ηρακλείου είναι μεγάλος.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Εκκλησίας και συνάδελφοι του εκλιπόντος καθηγητή μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον αποβιώσαντα. Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η περιγραφή του καθηγητή στο neakriti.gr, ο οποίος αντίκρισε τον νεκρό πρόεδρο της ΠΑΕΑΚ.

Ειδικότερα, τη στιγμή που η Εκκλησία της Κρήτης και η τοπική κοινωνία παραμένουν «παγωμένες» από την τραγική είδηση του θανάτου του καθηγητή και προέδρου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, σοκάρει η περιγραφή του καθηγητή ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο και ειδοποίησε τις Αρχές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr, τον εκλιπόντα αναζητούσε η σύζυγός του από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, ώρα κατά την οποία ολοκληρώνονταν τα μαθήματα του καθηγητή στη σχολή. Μετά από τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειές της να εντοπίσει τον σύζυγό της, περίπου στις 8 μ.μ. επικοινώνησε με καθηγητή, συνάδελφο του θανόντος, και του ζήτησε να μεταβεί στην Εκκλησιαστική Ακαδημία, προκείμενου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.

Όταν ο καθηγητής κατέφτασε στο πάρκινγκ της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, είδε ότι το αυτοκίνητο του προέδρου βρισκόταν στον χώρο της σχολής. Στη συνέχεια, άνοιξε με το κλειδί του την εξωτερική πόρτα της Ακαδημίας και διαπίστωσε πως όλα τα φώτα ήταν σβηστά. Κινούμενος προς το γραφείο τού προέδρου, είδε την πόρτα του ανοικτή και τα κλειδιά του εκλιπόντος πάνω στην πόρτα.

Φοβούμενος ότι κάποιος μπορεί να έχει εισβάλει στη σχολή, ο καθηγητής βγήκε έξω και κάλεσε την Αστυνομία. Αμέσως μετά ειδοποίησε τη σύζυγο του προέδρου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, αναφέροντας τι είχε συμβεί και πως ανησυχεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο καθηγητής παρέδωσε τα κλειδιά στους άνδρες της Αστυνομίας, άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και άρχισαν να ερευνούν τον χώρο. Κινούμενοι προς το γραφείο του καθηγητή, εντόπισαν τη σορό του να αιωρείται από σχοινί, το οποίο ήταν δεμένο στη σκάλα που οδηγεί προς τις τουαλέτες της σχολής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σχολή δε διέθετε σχοινί, στοιχείο που υποδεικνύει ότι ο εκλιπών είχε σχεδιάσει προσεκτικά την τελευταία πράξη της ζωής του. Η ΕΛ.ΑΣ., μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο καθηγητής ήταν ένας αγαπητός ακαδημαϊκός, πατέρας τριών παιδιών, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα μαθήματα που δίδασκε ήταν κι εκείνο που αφορούσε στο υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας, “Γιατί οι Άγιοι Πατέρες και η Εκκλησία δεν αποδέχονται την αυτοχειρία”. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του καθηγητή, πολλοί φοιτητές της σχολής και απόφοιτοι αλλά και χαμηλόβαθμοι ιερείς αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια, μέσω των λογαριασμών τους κοινωνικής δικτύωσης, στο πρόσωπο του εκλιπόντος προέδρου.

Το στερνό «αντίο» - «Ο Θεός να τον αναπαύσει»

Στο άκουσμα της είδησης, σπουδαίοι εκκλησιαστικοί άνδρες του νησιού και μέλη του διδασκαλικού προσωπικού της ΠΑΕΑΚ μίλησαν στη «ΝΚ» για τον Απόστολο Μπουρνέλη, που σύμφωνα με τους ίδιους αποτέλεσε ένα τρανταχτό παράδειγμα ορθόδοξου χριστιανού ανθρώπου, που στο πρόσωπό του μπορούσε να συναντήσει κάποιος την αγάπη και την εργατικότητα μαζί.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ευγένιος υποστήριξε: «Να τον αναπαύσει ο Θεός. Με ευγνωμοσύνη πάντοτε θα θυμόμαστε την προσφορά του. Κάθε άλλος λόγος περισσεύει. Ο Θεός γνωρίζει και ευχόμαστε όλοι για την ψυχή του».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας Νανάκης είπε: «Ήταν πιστός και εργατικός. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς. Ήταν άμεσός μου συνεργάτης από το 2004 έως το 2020. Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕΑΚ και το “δεξί μου χέρι”. Στεναχωριέμαι βαθύτατα για τον χαμό του. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε πρόεδρος της ΠΑΕΑΚ. Δεν έχω να πω κάτι δυσάρεστο για τον Απόστολο Μπουρνέλη. Ο πειρασμός δεν τον άφησε. Εύχομαι η ψυχή του να αναπαυτεί. Ποτέ δεν καταχράστηκε χρήματα. Χθες είχα εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη. Έβαλα σε όλους τους φοιτητές μου “10”, εις μνήμη του Απόστολου Μπουρνέλη».

«Με πολλή οδύνη πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Απόστολου Μπουρνέλη. Ο εκλιπών υπήρξε σπουδαίος συνάδελφος, πρότυπο δασκάλου και ερευνητού, και εργάτης του Ευαγγελίου. Θα τον θυμόμαστε με πολλή αγάπη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στα παιδιά του και τους οικείους του. Ο Θεός να τον αναπαύσει», είπε ο επίκουρος καθηγητής Συμβολικής και Δογματικής Θεολογίας, Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News