Ένα βιωματικό ταξίδι στην επιστήμη της βιολογίας με παιχνίδια και πειράματα για μικρούς και μεγάλους

Ηράκλειο
Ένα βιωματικό ταξίδι στην επιστήμη της βιολογίας με παιχνίδια και πειράματα για μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομα ηλικίας 5-18 ετών (και όχι μόνο) θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με την επιστήμη της συνθετικής βιολογίας, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κατασκευή χειροτεχνιών και παρατήρηση πειραμάτων - Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:00-14:00, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπαιδευτική δράση με τίτλο Lets (not) talk about synthetic biology. Η δράση διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα iGEM CRETE με αφορμή τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας.

Άτομα ηλικίας 5-18 ετών (και όχι μόνο) θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με την επιστήμη της συνθετικής βιολογίας, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κατασκευή χειροτεχνιών και παρατήρηση πειραμάτων. Η ομάδα του Πανεπιστημίου στελεχώνεται από προπτυχιακούς φοιτητές Βιολογίας, Επιστήμης Υπολογιστών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και συγκροτήθηκε το 2020, με την υποστήριξη της πρυτανείας και του συνολικού δυναμικού του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Βασικός και καίριος στόχος της είναι κάθε χρόνο να επιδιώκει την υλοποίηση ενός έργου με άμεση εφαρμογή στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Το φετινό μας project αφορά τη δημιουργία ενός διαγνωστικού τεστ για το οικονομικά σημαντικό φυτοπαθογόνο TSWV. Με αυτό το project η iGEM CRETE θα καταφέρει να εισαγάγει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα σε μια νέα γενιά διαγνωστικών ελέγχων, η οποία βασίζεται στα LLRs και όχι στα αντισώματα, καθιστώντας δυνατή την κατασκευή γρήγορων και προσαρμόσιμων διαγνωστικών εργαλείων που μπορούν να στοχεύσουν χιλιάδες επιτόπους ασθενειών όπως ακριβώς και με τα αντισώματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News