Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σμήνη από σφήκες «πνίγουν» περιοχές στο δήμο Μινώα Πεδιάδας (εικόνες, βίντεο)

Κλείνονται στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τα επιθετικά σμήνη

Σήμα κινδύνου λόγω μεγάλου πληθυσμού των σφηκών εκπέμπουν δημότες σε Πάρτιρα καθώς και σε άλλα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδας, με αρκετούς να κλείνονται στα σπίτια τους, για να γλιτώσουν από το επώδυνο τσίμπημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε άτομα που είναι αλλεργικά στο τσίμπημα τους.

Οι σφήκες γίνονται ενοχλητικές ακόμη και την ώρα που πολίτες προσπαθούν να γευματίσουν στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν και παρά τις σφηκοπαγίδες που έχουν τοποθετήσει έξω από τα σπίτια τους.

Το κακό έχει παραγίνει με τις σφήκες, τονίζουν δημότες, οι οποίοι καλούν τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα το οποίο φέτος είναι εντονότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Και στο Σκαλάνι, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όπως σημειώνουν δημότες που προσπαθούν με δυσκολία να ταΐσουν ακόμη και τα κατοικίδια τους, τα οποία επίσης κινδυνεύουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δημότισσα δέχτηκε επίθεση από σφήκες, την ώρα που έβγαζε από το αυτοκίνητο τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια