Ο δήμαρχος Γόρτυνας παίρνει θέση με αφορμή την αντιπαράθεση Μ. Κοκολάκη - Α. Παπανικολάου

Ηράκλειο
Ο δήμαρχος Γόρτυνας παίρνει θέση με αφορμή την αντιπαράθεση Μ. Κοκολάκη - Α. Παπανικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, απαντά στον υποψήφιο δήμαρχο, Αθανάσιο Παπανικολάου

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής, Αθανάσιο Παπανικολάου, ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, επί της ουσίας παίρνει θέση, με αφορμή την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ του πρώτου και του κ. Μιχάλη Κοκοσάλη. «Πότε… προλάβατε να μας αξιολογήσετε και να απογοητευτείτε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επιλέγοντας να συμπορευτείτε πολιτικά με εκείνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου μας;», σημειώνει μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γόρτυνας, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είναι αργά κ. Παπανικολάου να προσφέρετε στον τόπο μας, αν αποφασίσετε, έστω και τώρα, να τραβήξετε μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με τους εκπροσώπους της απραξίας, της μιζέριας και της αδιαφάνειας». 

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της ανταπάντησης του κ. Κοκολάκη:

«Οι πολίτες της Γόρτυνας, οι δικοί μας άνθρωποι, αξίζουν έργα και αγώνα διαρκή…»

«Αγαπητέ κύριε Παπανικολάου,

Ο σοφός λαός μάς διδάσκει ότι «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις…» και, δυστυχώς, η επιλογή σας να ταυτιστείτε απόλυτα με τους κ. Σχοιναράκη και Ξυλούρη, δεν θα μπορούσε παρά να σας οδηγήσει στο θολό μονοπάτι της λάσπης, της συκοφαντίας και της απαξίωσης του Δήμου μας, στο σύνολό του.

Γνωστοποιήσατε την πρόθεσή σας να διεκδικήσετε την θέση του Δημάρχου τον Νοέμβριο του 2019, πριν καν η σημερινή δημοτική αρχή συμπληρώσει το πρώτο δίμηνο της θητείας της. Υποστηρίζετε μάλιστα ότι ο λόγος που σπεύσατε να ανακοινώσετε, τόσο νωρίς, την υποψηφιότητά σας είναι ότι σας απογοητεύσαμε! Αλήθεια, πότε… προλάβατε να μας αξιολογήσετε και να απογοητευτείτε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επιλέγοντας να συμπορευτείτε πολιτικά με εκείνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου μας;

Γιατί εσείς κύριε Παπανικολάου, που μόλις τώρα αποφασίσατε να εγκατασταθείτε σε αυτόν τον τόπο, είναι λογικό να μην γνωρίζετε ότι ως το 2019 οικισμοί του Δήμου μας έμεναν χωρίς νερό για μήνες ολόκληρους και ότι οι δημότες μας περίμεναν με αγωνία να φθάσουν στα χωριά τους οι σκουριασμένες υδροφόρες, για να δουν στις βρύσες τους λίγες σταγόνες νερό… Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι αν, ως δημοτική αρχή, δεν είχαμε δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Μεγάλης Βρύσης, με την προμήθεια και τοποθέτηση της νέας δεξαμενής και την αποκατάσταση του δικτύου που υδροδοτεί τον οικισμό, το σπίτι σας σήμερα δεν θα είχε νερό.

Γιατί εσείς κύριε Παπανικολάου, στο σύντομο χρονικό διάστημα της παρουσίας σας στον τόπο μας, είναι λογικό να μην έχετε ενημερωθεί ότι οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου μας, στους οποίους ούτε μία φορά δεν έχετε περπατήσει, δεν είχαν συντηρηθεί ποτέ από το 2006 ως το 2019. Και είμαστε εμείς που, ως δημοτική αρχή δίνουμε καθημερινά την μάχη της αποκατάστασης και αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας μας, έχοντας ενισχύσει τον στόλο του Δήμου μας με νέα μηχανήματα (τσαπάκια) και προχωρώντας σε συμβάσεις για την μίσθωση και άλλων μηχανημάτων, τις οποίες οι συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι σας καταγγέλλουν ως… αχρείαστες!

Γιατί εσείς κύριε Παπανικολάου, είναι λογικό να μην γνωρίζετε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των κτηνοτρόφων μας, των αγροτών και των δραστήριων επιχειρηματιών μας. Δεν έχετε μοιραστεί τις αγωνίες των νέων ανθρώπων, των ανέργων, των γονέων που διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Οι πολίτες της Γόρτυνας όμως κύριε Παπανικολάου, οι δικοί μας άνθρωποι, γνωρίζουν, θυμούνται, κρίνουν και συγκρίνουν. Είναι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, που δεν προσδοκούν μαγικές λύσεις από… ουρανοκατέβατους σωτήρες αλλά απαιτούν και – αξίζουν – αγώνα διαρκή, έργα και όχι κούφια λόγια, λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Ως δημοτική αρχή, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, παλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε έναν δήμο που οι συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι σας προσπάθησαν πολύ, είναι η αλήθεια, να καταντήσουν «παρία», όπως εσείς με ευκολία τον αποκαλείτε, αλλά εμείς, με την στήριξη και την εμπιστοσύνη των δημοτών μας, κατορθώσαμε να τον τραβήξουμε από τον γκρεμό της χρεοκοπίας, αφήνοντας οριστικά πίσω μας αυτόν τον εφιάλτη.

Στον Δήμο Γόρτυνας έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια έργα που «βάλτωναν» για παραπάνω από μια δεκαετία. Έχουμε διασφαλίσει ως τώρα νέες χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ και, με προτάσεις που έχουμε καταθέσει σε διάφορα προγράμματα, διεκδικούμε ακόμα περισσότερα κονδύλια. Δεν είμαστε, ασφαλώς, ικανοποιημένοι με όσα έχουμε πετύχει ως τώρα. Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν θριαμβολογούμε.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα του τόπου μας, που συσσωρεύτηκαν επί τόσα χρόνια, δεν μπορούν να λυθούν σε μία ημέρα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, με την ίδια όρεξη και τον ίδιο ζήλο, για να δώσουμε ξανά στον Δήμο μας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αξίζει.

Αν δεν είχατε σπαταλήσει αυτά τα τρία χρόνια της προετοιμασίας σας για τις εκλογές του 2023 αναζητώντας τρόπους και συμμάχους για να αντιταχθείτε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το καλό του τόπου μας και να συκοφαντείτε την δημοτική αρχή, ίσως, κάποια από τα παραπάνω, να τα γνωρίζατε ήδη. Ποτέ, ωστόσο, δεν είναι αργά... Αν πραγματικά επιθυμείτε να προσφέρετε στον τόπο μας, αν αποφασίσετε, έστω και τώρα, να τραβήξετε μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με τους εκπροσώπους της απραξίας, της μιζέριας και της αδιαφάνειας, που ανήκουν οριστικά στο χθες, είμαι πάντα στην διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώσω για όλα τα ζητήματα του Δήμου μας. Είναι δικαίωμά σας να επιλέξετε όποιον δρόμο θέλετε…».

Προηγήθηκε η απάντηση του κ. Παπανικολάου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας, Αθανάσιος Παπανικολάου, μέσα από μια εκτενή δήλωση του, απάντησε στα όσα καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μιχάλης Κοκολάκης.

«Η απάντηση του κ. Μιχάλη Κοκολάκη, όσο κι αν ο ίδιος καυχάται για το πολιτικό του ήθος, προσπαθώντας να «πατήσει» πάνω σε πεπατημένες και «ξύλινο» λόγο, είναι αναληθής και προσβλητική προς το άτομο μου, στο οποίο καταφέρεται επί προσωπικού, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα και την πολιτική αντιπαράθεση.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, όσο κι αν αυτό αποτελεί πρόσκαιρα, μια μετατόπιση του βασικού ζητούμενου, που δεν είναι άλλο, από την έξοδο του Δήμου Γόρτυνας και των δημοτών του, από τη στενωπό στην οποία βρίσκεται τόσα χρόνια, καλούμαι να απαντήσω στα όσα ψευδή μου καταλογίζει ο επικεφαλής της άρχουσας δημοτικής Παράταξης.

Για πρώτη και τελευταία φορά, έχω να απαντήσω στον κ. Κοκολάκη, πως τα όσα αναφέρει στην υποτιθέμενη απάντηση – λασπολογία του, είναι απολύτως ψευδή και αναληθή.

Η «λάσπη στον ανεμιστήρα» που πέταξε, μόνο τον ίδιο «λερώνει» και κανέναν άλλο. Ο Δήμος Γόρτυνας, η γενέτειρα μου και ο τόπος στον οποίο μεγάλωσα και ζω, αλλά και η συναναστροφή με τους συνδημότες μου, αποτελούν την απόδειξη για το αν είμαι γνώστης των όσων συμβαίνουν στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, την ώρα που – να είστε βέβαιος για αυτό -οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά το ποιος είναι ο καθένας, τι πρεσβεύει και τι φέρει ως άνθρωπος.

Κλείνοντας, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως η ευθύνη, πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηθική. Η ηθική της ευθύνης δε, συνεπάγεται το όραμα, την εγρήγορση, την συνεχή προσπάθεια ενάντια στην αδιαφορία, τη μισαλλοδοξία, το ιδιοτελές συμφέρον και τον τυχοδιωκτισμό.

Και εμείς ως Κίνηση, ερχόμαστε να «σπάσουμε» το απόστημα του δομημένου συστήματος στη Γόρτυνα, με ευπρέπεια, ήθος, δίχως ίχνος ναρκισσισμού, με γνώμονα το Κοινό καλό, έχοντας στο πλευρό μας την τοπική κοινωνία που επιζητά επιτέλους, έναν Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Έναν Δήμο που θα στηρίζει έμπρακτα τους δημότες».

Μιχάλης Κοκολάκης: Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, κ. Παπανικολάου…

«Με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο κ. Θανάσης Παπανικολάου στην εφημερίδα «Αντίλαλος», στις 16/9/2022, θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου για την απόφασή του να εγκατασταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο μας και να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Ελπίζω και εύχομαι η παρουσία του να αποδειχθεί χρήσιμη για τον τόπο μας, σε ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού και κοσμιότητας, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και εντάσεις, που τόσο έχουν πληγώσει την κοινωνία μας στο παρελθόν.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο κ. Παπανικολάου αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα εκλογιμότητας που να αφορά στην υποψηφιότητά μου για την θέση του Δημάρχου Γόρτυνας. Ωστόσο, επειδή επέλεξε να αναφερθεί σε ζητήματα ηθικής, θα ήθελα να του απευθύνω μερικά ερωτήματα:

  • Είναι ηθικό κ. Παπανικολάου να με εγκαλείτε για δύο μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος μου από συνεργάτες σας – ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύεστε πολιτικά, για τις οποίες δεν έχει γίνει παραπομπή σε δίκη και ενδεχομένως να μην γίνει ποτέ; Άλλωστε, αν και όταν υπάρξει παραπομπή για κάποια από αυτές τις μηνύσεις, η τελεσίδικη απόφαση (Πρωτοδικείο, Εφετείο κλπ.) θα εκδοθεί μετά από πολλά χρόνια και κανείς δεν μπορεί να την προβλέψει.
  • Είναι ηθικό, εσείς που διατείνεστε ότι, λόγω της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, γνωρίζετε καλά τους νόμους και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δικαιοσύνη, να παρουσιάζετε τις μηνύσεις αυτές ως δήθεν «δικαστήρια που εκκρεμούν»;
  • Είναι ηθικό το γεγονός ότι, πριν καν ενημερωθώ ότι είχαν υποβληθεί αυτές οι μηνύσεις εναντίον μου, εσείς ο ίδιος τις είχατε στην κατοχή σας και τις διακινούσατε με ευκολία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για άκρως απόρρητα προσωπικά δεδομένα, στην προσπάθειά σας να αλιεύσετε υποψηφίους;
  • Είναι ηθικό κ. Παπανικολάου να με εγκαλείτε για τέτοιου είδους νομικές εκκρεμότητες, την ώρα που και εσείς έχετε εκκρεμότητες ακριβώς της ίδιας νομικής φύσεως; Είναι ηθικό να αποκρύπτετε από τους πολίτες της Γόρτυνας ότι έχει υποβληθεί εναντίον σας μήνυση, η οποία, αν εκδικαστεί και οδηγήσει σε καταδικαστική απόφαση θα σας στερήσει το δικαίωμα διεκδίκησης της θέσης του Δημάρχου; Είναι ηθικό να συμπεριφέρεστε με δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας και εφόσον επιλέξατε να τοποθετηθείτε δημοσίως ως τιμητής, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι να αποσύρετε την υποψηφιότητά σας, μέχρι να εκδικαστεί η μήνυση που εκκρεμεί εις βάρος σας.

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, κ. Παπανικολάου…

Υπάρχει αρκετός χρόνος ως τις εκλογές του 2023, προκειμένου να ενημερωθείτε για τα έργο που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια από την παράταξη που μου έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί ως υποψήφιο Δήμαρχο, για τις νέες χρηματοδοτήσεις που έχουν διασφαλιστεί, για τα έργα και τις μελέτες που υλοποιούνται, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τον οποίο, πιθανότατα, δεν έχετε προλάβει ακόμα να επισκεφθείτε στο σύντομο διάστημα της παρουσίας σας στον τόπο μας. Σας παροτρύνω να το πράξετε το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην βασίζεστε σε φήμες και σε περιγραφές πολιτικών φίλων και συνεργατών σας, στους οποίους, άλλωστε, εσείς ο ίδιος καταλογίζετε ευθύνες για την κάκιστη εικόνα του Δήμου μας τα προηγούμενα χρόνια.

Ας ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο που θα είναι γόνιμος και ουσιαστικός.

Ας πορευτούμε με προτάσεις και επιχειρήματα και ας αφήσουμε στην άκρη τις αχρείαστες εντάσεις, τις ανούσιες κραυγές και τις προσωπικές κόντρες, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν.

Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των δημοτών μας. Ας δούμε τις επόμενες εκλογές ως ευκαιρία να ενώσουμε τον τόπο μας…»

Μιχάλης Κοκολάκης – Υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News