Ηγουμενίδης: Με διάταξη του ν/σ ο υπουργός θα μπορεί «ελευθέρως» να εκποιεί μετοχές του Δημοσίου

Κρήτη
Ηγουμενίδης: Με διάταξη του ν/σ ο υπουργός θα μπορεί «ελευθέρως» να εκποιεί μετοχές του Δημοσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παρά το ότι το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα στην Ολομέλεια η Κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από μια σειρά εργαζομένων με πλέον χαρακτηριστικό το χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να παραμένει αμετανόητα νεοφιλελεύθερη» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση που συζητείται σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το ότι το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα στην Ολομέλεια η Κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από μια σειρά εργαζομένων με πλέον χαρακτηριστικό το χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να παραμένει αμετανόητα νεοφιλελεύθερη.

Μεταξύ πολλών άλλων, με το παρόν νομοσχέδιο ο «επιτελικός» Υπουργός Οικονομικών θα μπορεί «με απόφασή του» και «ελευθέρως» - όπως χαρακτηριστικά γράφει το άρθρο 25 του νομοσχεδίου -  να εκποιεί κινητές αξίες που έχουν περιέλθει στο Δημόσιο και συγκεκριμένα μετοχές μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και παρακάμπτοντας όλες τις υπηρεσίες και μονάδες του Υπουργείου των οποίων ο ρόλος απλώς περισσεύει. 

Επιπλέον, με ένα πλήθος διατάξεων αδιαφάνειας σε προσλήψεις, σε συμβάσεις με κυρίαρχες τις απευθείας αναθέσεις, σε θέματα εσωτερικού ελέγχου και προμηθειών ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί συνολικά την απαξίωση και απομείωση του δημόσιου ελέγχου σε όποια δραστηριότητα του δημόσιου. Επιχειρεί να καταστήσει  - παλιά μου τέχνη κόσκινο - το δημόσιο ως λάφυρο για να υπηρετήσει την οικονομική ελίτ με την οποία βρίσκεται χέρι-χέρι. Όμως, η κοινωνία έχει φθάσει πλέον στα όρια της και η ανοχή σε αυτές τις πρακτικές δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News