Βενιζέλειο νοσοκομείο για 24χρονο με όγκο: Διφορούμενα αποτελέσματα στις εξετάσεις - Πότε οι οριστικές αποφάσεις

Κρήτη
Βενιζέλειο νοσοκομείο για 24χρονο με όγκο: Διφορούμενα αποτελέσματα στις εξετάσεις - Πότε οι οριστικές αποφάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικές, τουλάχιστον σε πρώτo στάδιο, είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υγεία του 24χρονου, ο οποίος εμφάνισε τεράστιο όγκο στη κύστη κόκκυγος και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Θετικές, τουλάχιστον σε πρώτo στάδιο, είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υγεία του 24χρονου, ο οποίος εμφάνισε τεράστιο όγκο στη κύστη κόκκυγος και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι σχετικές εξετάσεις του 24χρονου έδειξαν φλεγμονώδη κατάσταση που χρίζει επέμβασης, χωρίς να προκύπτει όμως κακοήθεια στο επίμαχο σημείο.

Ωστόσο, οι επιβλέποντες ιατροί εντόπισαν κάποια διφορούμενα σημεία στο δείγμα και θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση στο μικροσκόπιο, με τα οριστικά αποτελέσματα να αναμένονται πιθανότατα αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον οι εξετάσεις και σε δεύτερο χρόνο, δεν δείξουν κακοήθεια, τότε η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία του Ηρακλείου, καθώς όπως είχαν καταγγείλει άτομα κοντά στο περιβάλλον του 24χρονου, ο νεαρός δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ. Ο άνδρας αλλοδαπής καταγωγής παρότι διαμένει στη χώρα τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, δεν έχει ακόμα εκδώσει ΑΜΚΑ και, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία για να χειρουργηθεί πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει.

Σε αντίστοιχη ερώτηση του neakriti.gr, προς τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, για το αν ο συγκεκριμένος ασθενής εμφανίστηκε στο νοσοκομείο ή του αρνήθηκε η νοσηλεία λόγω απουσίας ΑΜΚΑ, αρκέστηκε στο «ουδέν σχόλιο».

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Ελευθερία Κωστάκη μιλώντας στο neakriti.gr, ξεκαθάρισε πως «όταν έρχεται ένα επείγον περιστατικό στο νοσοκομείο, με έναν ασθενή που κινδυνεύει η ζωή του, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτεί τον ΑΜΚΑ».

Το ιστορικό του ασθενούς

Η κ. Κωστάκη αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό επίσκεψης του ασθενούς στο Βενιζέλειο. Σύμφωνα με την ίδια, «ο 24χρονος ήρθε για πρώτη φορά στο Βενιζέλειο και συγκεκριμένα στα εξωτερικά ιατρεία, στις 13 Αυγούστου 2022. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν ότι έχριζε νοσηλείας και έτσι νοσηλεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείουπαρά την απουσία ΑΜΚΑ. Στις τρεις ημέρες που παρέμεινε στο νοσοκομείο, έως και τις 15 Αυγούστου 2022, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και βιοψία, με γενική αναισθησία, μάλιστα, καθώς ο ασθενής είχε μεγάλους πόνους. Όπως γνωρίζετε, τα αποτελέσματα της βιοψίας εκδίδονται μετά το πέρας κάποιων ημερών και έτσι ο ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο στις 15 Αυγούστου, ωστόσο παρέλαβε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονταν οδηγίες για τον καθαρισμό του σημείου, αλλά και η επιστροφή του ασθενούς στις 22 Αυγούστου στα τακτικά χειρουργεία, προκειμένου να παραλάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας και να παρθούν οι αποφάσεις για την εξέλιξη αντιμετώπισης της υγείας του. Ωστόσο, ο ασθενής δεν επέστρεψε στη συγκεκριμένη ημερομηνία, και σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ήρθε πάλι στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς, ο όγκος σε αυτό διάστημα σχεδόν διπλασιάστηκε».

Οι γιατροί θα αποφάσιζαν, ανάλογα με τα αποτελέσματα της βιοψίας, αν θα έπρεπε ο ασθενής να μπει στο χειρουργείο ή εφόσον το Βενιζέλειο δεν διέθετε την απαραίτητη εξειδίκευση, θα διακομίζονταν είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. «Όλα τα έγγραφα από το Βενιζέλειο θα σταλούν στο υπουργείο», τόνισε η κ. Κωστάκη.

Ερωτηθείσα για το αν ο ίδιος ο ασθενής επιβαρυνθεί με το κόστος νοσηλειών, λόγω απουσίας ΑΜΚΑ, η υποδιοικήτρια του Βενιζέλειου ήταν κατηγορηματική. «Το κόστος θα χρεωθεί στον προϋπολογισμό του Βενιζέλειου, δεν θα επιβαρυνθεί ο ασθενής. Κανείς δεν τον αγνόησε. Όταν έρχεται ένα επείγον περιστατικό στο νοσοκομείο, με έναν ασθενή που κινδυνεύει η ζωή του, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτεί τον ΑΜΚΑ».

Παράλληλα, η κ. Κωστάκη ανέφερε ότι δυστυχώς ο όγκος του ασθενούς στη κύστη κόκκυγος έχει μεγαλώσει και εξετάζεται το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Το Βενιζέλειο δεν είναι Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο και ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει διακομιδή ακόμη και σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας».

Σύμφωνα με την κ. Κωστάκη, στα έγγραφα που προσκόμισε στο νοσοκομείο και δεν του εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην χώρα, εμφανίζεται ως γεννηθείς το 1998, δηλαδή 24 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News