Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη για τους πυροβολισμούς στις Γούβες

Κρήτη
Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη για τους πυροβολισμούς στις Γούβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης

Δεν έγινε τελικά σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, η δίκη για το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί έξω από ταβέρνα στις Άνω Γούβες Ηρακλείου, κατά το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας 38χρονος πατέρας δύο παιδιών, τον Ιούλιο του 2021. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί τη σημερινή ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ωστόσο, τελικά αναβλήθηκε λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή δεν ήταν η πρώτη αναβολή που λαμβάνει η εν λόγω δίκη: Η προηγούμενη δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο, και τότε η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πέντε Κρητικοί. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας 30χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 38χρονου παθόντος. Ο 30χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. 

Εξάλλου, ένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι υπόλοιποι τρεις άνδρες κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Το συμβάν είχε λάβει χώρα περίπου στις 10:30 το βράδυ, την ώρα που ο 38χρονος καθόταν μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους σε τραπέζι, σε εξωτερικό χώρο ταβέρνας στις Άνω Γούβες Ηρακλείου. Εκτός από τον 38χρονο, είχε τραυματιστεί στο χέρι και η σύζυγός του. 

Εξάλλου, κατά το επίμαχο συμβάν είχε τραυματιστεί κι ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης (πρόκειται για τον αδερφό τού 30χρονου βασικού κατηγορουμένου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News