Ηράκλειο: Κρανίου τόπος τα σταφυλοχώρια από την πρόσφατη κακοκαιρία - Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Κρήτη
Ηράκλειο: Κρανίου τόπος τα σταφυλοχώρια από την πρόσφατη κακοκαιρία - Σε απόγνωση οι παραγωγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τους αμπελουργούς καθώς για μία περίπου εβδομάδα ακόμη η Ένωση θα δέχεται τα σταφύλια που βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση ή οδηγούνται στο οξοποιείο

 

  • Δραματικές εικόνες καθημερινά έξω από τα οινοποιεία
  • Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την παράδοση της παραγωγής στην ΕΑΣΗ
  • Στα αζήτητα χιλιάδες τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών
  • Κραυγή αγωνίας για τους παραγωγούς σταφυλιών που βρίσκονται μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα

 Δραματικές είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται σε πολλά σταφυλοχώρια του Ηρακλείου όπου οι παραγωγοί παραδίδουν τη σοδειά τους σε χαμηλές τιμές, αφού έχει καταστραφεί σε μεγάλο ποσοστό, ενώ όπως λένε με πίκρα φέτος μένουν χωρίς εισόδημα.

Ειδικότερα, όλος ο κόπος και ο ιδρώτας των παραγωγών, μιας ολόκληρης χρονιάς πήγε χαμένος. Τα σάπια σταφύλια και η κατεστραμμένη παραγωγή, αποτελούν πλέον τη νέα πραγματικότητα στα σταφυλοχώρια, με τους αμπελουργούς να δηλώνουν σε δραματικούς τόνους ότι και η τελευταία τους ελπίδα για ένα αξιοπρεπές εισόδημα, χάθηκε.

Χιλιάδες τόνοι επιτραπέζιων έξω από τα οινοποιεία

Δραματικές είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται έξω από τα οινοποιεία, αφού καταφθάνουν χιλιάδες τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών, που έχουν όμως σε μεγάλο βαθμό υποστεί ζημιές. Οι επιλογές των παραγωγών δεν είναι πολλές και έτσι πωλούν σε χαμηλότερες τιμές απ’ ότι προσδοκούσαν ό,τι απέμεινε από τη σοδειά τους. Μάλιστα τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την παράδοση των σταφυλιών στην ΕΑΣΗ.

Την ίδια ώρα στα αζήτητα μένουν επίσης χιλιάδες τόνοι επιτραπέζιου σταφυλιού, μετά την καταστροφή που έχουν υποστεί από τις βροχοπτώσεις. Όπως λένε ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς, καθώς έμειναν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.

Παράλληλα όπως δηλώνουν με απόγνωση οι παραγωγοί, μετά τις βροχοπτώσεις που έδωσαν τη χαριστική βολή στη σοδειά τους, τώρα μένουν χωρίς ελπίδα και αδυνατούν να ξανασταθούν στα πόδια τους εάν δεν υπάρξουν γενναία παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News