Εκδήλωση την Τετάρτη στο Γάζι από το Δήμο Μαλεβιζίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Κρήτη
Εκδήλωση την Τετάρτη στο Γάζι από το Δήμο Μαλεβιζίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Μαλεβιζίου διοργανώνει την εκδήλωση «Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι, με πολλαπλές δράσεις και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών

«Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς» : Εκδήλωση την Τετάρτη στο Γάζι από το Δήμο Μαλεβιζίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Μαλεβιζίου διοργανώνει την εκδήλωση «Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι, με πολλαπλές δράσεις και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30 και έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

• Νίκη Μπελαδάκη (Βιβλιοθηκονόμος-Μουσειοπαιδαγωγός) “Βιώσιμη κινητικότητα με τα μάτια ενός παιδιού”

• Παύλος Ποτουρίδης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) “Ανοιχτή συζήτηση με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής”

• Καλούστ Παραγκαμιάν (Βιολόγος, Διευθυντής Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας) “Κλίμακα αλλαγών στο περιβάλλον και τις ανθρώπινές κοινωνίες”

• Γιάννης Μωραίτης (Μοτοποδηλατική Ηρακλείου) συνομιλεί με τον κόσμο για τα οφέλη της ποδηλασίας -πέραν της σωματικής άσκησης- στο περιβάλλον και στην καθημερινότητά μας.

• Συναυλία με τους “Acousticans” (Κ. Σπυριδάκη, Σταύρος Νταούτης, Μάνος Φανουράκης)

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News