Ηράκλειο

ΚΝΕ: 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Ηράκλειο Κρήτης - Κόκκινο Αερόστατο

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του

Το κόκκινο αερόστατο πετάει μαζί με την ΚΝΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”. Και φέτος στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή στο Ηράκλειο θα φιλοξενηθούν οι φίλοι του Κόκκινου Αερόστατου.

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με το σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Στο Ηράκλειο, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο Δυτικό Πάρκινγκ του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου Κρήτης.

Πολύμορφες δραστηριότητες, πρωτότυπα παιχνίδια γνώσεων και ταχύτητας, συλλογικές δημιουργίες, εκθέσεις και πειράματα διαμορφωμένα ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες, θα εξελίσσονται στο χώρο παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δύο μέρες κατά τις ώρες 20.00-22.00.

Στο περίπτερο των μικρών μας φίλων θα μπορούν γονείς και παιδιά να εφοδιαστούν με παλιά και νέα τεύχη του περιοδικού και με την νέα έκδοση της Σύγχρονης Εποχής «1922-2022 - Ανακαλύπτοντας τα ίχνη του ξεριζωμού»!

Πιο συγκεκριμένα, στο στέκι, θα υπάρχει γωνιά αφιερωμένη στον Άνθρωπο με το γαρύφαλλο, με έκθεση και δραστηριότητες που θα έχουν στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις αξίες και τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν έναν πρωτοπόρο επαναστάτη, με βαθιά αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο, όπως ήταν ο Νίκος Μπελογιάννης.

Για τις ηλικίες του γυμνασίου, θα υπάρχει επιπλέον γωνιά με παιχνίδια ομαδικά, ταχύτητας και γνώσεων, πάνω σε όλα όσα βιώνουν και αντιμετωπίζουν μπαίνοντας στο γυμνάσιο.

Τέλος, τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν σε όλο το χώρο, θα συζητήσουν με την ΚΝΕ για τις θέσεις της πάνω σε ζητήματα όπως είναι ο πόλεμος, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, ο αθλητισμός, ο ρατσισμός κ.α.

Θα ξεναγηθούν στην κεντρική έκθεση του φεστιβάλ και θα το καταγράψουν ολόκληρο με τον δικό τους τρόπο!

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια