Μαμουλάκης: Στη Βουλή το θέμα διασφάλισης της χρηματοδότησης των ΚΔΗΦ

Κρήτη
Μαμουλάκης: Στη Βουλή το θέμα διασφάλισης της χρηματοδότησης των ΚΔΗΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τόσο τα ΚΔΗΦ για τα ΑμεΑ όσο και τα λοιπά Κέντρα που έχουν αδειοδοτηθεί για την παροχή συναφών υπηρεσιών, συνεχίζουν, μέσω της χρηματοδότησής τους από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους

Την διασφάλιση της αδιάλειπτης συνέχισης της χρηματοδότησης των παρεχόμενων υπηρεσιών των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας - ΚΔΗΦ κατά τη μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο ΕΣΠΑ 2021-2027, αναδεικνύει με την κατάθεση της επιστολής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία - ΕΣΑμεΑ, ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τόσο τα ΚΔΗΦ για τα ΑμεΑ όσο και τα λοιπά Κέντρα που έχουν αδειοδοτηθεί για την παροχή συναφών υπηρεσιών, συνεχίζουν, μέσω της χρηματοδότησής τους από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ στην κοινωνική τους ένταξη και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους. Πρόσφατα όμως, υπήρξε ενημέρωση ότι οι Πράξεις κάποιων Κέντρων ολοκληρώνονται άμεσα και πως αυτά δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με τη συνέχιση της χρηματοδότησης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους - είτε μέσω του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-2020, και δη μέχρι το τέλος του 2023, είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 - με αποτέλεσμα να ανησυχούν ιδιαίτερα για την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας τους λόγω ενδεχόμενου χρηματοδοτικού κενού.

Για τον λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ ζητάει:

  • Να προβλεφθεί εντός του τρέχοντος μηνός παράταση της χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέχρι το τέλος του 2023.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία των αντίστοιχων Προσκλήσεων από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Παράλληλα, η ΕΣΑμεΑ ζητάει να υπάρξει σχετική ενημέρωση τόσο προς τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης όσο και προς τα ίδια τα Κέντρα, με κοινοποίηση στην Ε.Σ.ΑμεΑ., καθώς και πρόσθετη στήριξη των Κέντρων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News