Έγκλημα στη Μεσαρά: Στο σκαμνί για τον φόνο του «Λαέρτη»

Κρήτη
Έγκλημα στη Μεσαρά: Στο σκαμνί για τον φόνο του «Λαέρτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση του 39χρονου Νίκου Μπιτσακάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στα τέλη Αυγούστου του 2021, στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση του 39χρονου Νίκου Μπιτσακάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στα τέλη Αυγούστου του 2021, στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς. Στο εδώλιο του δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει στις 23 Σεπτεμβρίου ένας 28χρονος μετανάστης, ο οποίος “εκτέλεσε” τον 39χρονο εργοδότη του την ώρα που εκείνος βρισκόταν στη βεράντα του σπιτιού του.

Ο 28χρονος άνδρας ρουμανικής εθνικότητας είχε αρχικά αρνηθεί πεισματικά ότι ήταν εκείνος το άτομο το οποίο αφαίρεσε τη ζωή του 39χρονου Κρητικού, ο οποίος ήταν γνωστός ως “Λαέρτης”. Είχε, μάλιστα, επιχειρήσει - ανεπιτυχώς - να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.

Μία ημέρα μετά το έγκλημα, ο 28χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Εκτός από τον 28χρονο, στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας 31χρονος ομοεθνής του, ο οποίος φέρεται να του παρείχε το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Μπιτσακάκης.

Το έγκλημα έλαβε χώρα βραδινές ώρες της Δευτέρας 23 Αυγούστου του 2021, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Πετροκεφάλι της Μεσαράς. Ο 28χρονος Ρουμάνος, ο οποίος διέμενε απέναντι από το σπίτι του εργοδότη του - για τον οποίο δούλευε τα τελευταία χρόνια - πυροβόλησε αιφνιδιαστικά τον 39χρονο με κυνηγετικό όπλο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το φονικό σημειώθηκε, μάλιστα, την ώρα που το μικρότερο από τα δύο παιδιά του θανόντος βρισκόταν στο σπίτι. Εκτός της οικίας τους φέρονται να βρίσκονταν εκείνη την ώρα η χήρα του Μπιτσακάκη μαζί με το μεγαλύτερο παιδί τους.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης έχει προσδιοριστεί να γίνει τη μεθεπόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου στη Νεάπολη. Ο 28χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου αναμένεται να καθίσει και ο 31χρονος συμπατριώτης του, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Κακουργηματική δίωξη

Μετά τη σύλληψή του, τον Αύγουστο του 2021, ο 28χρονος εργάτης οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για ψευδή κατάθεση. Στον συγκατηγορούμενό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και για παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά τη μεταγωγή του 28χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν λάβει χώρα στιγμές μεγάλης έντασης, καθώς συγγενείς του θύματος, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια, αποδοκίμασαν έντονα τον νεαρό κατηγορούμενο. Χαρακτηριστικό της φορτισμένης ατμόσφαιρας που είχε επικρατήσει τότε είναι το γεγονός ότι η μητέρα του Νίκου Μπιτσακάκη λιποθύμησε.

Η μητέρα του θύματος ανέφερε εκείνη την ημέρα σχετικά με τον 28χρονο ότι «τον είχε σαν παιδί του. Του είχα πει να τον διώξει, αλλά μου έλεγε πως είναι καλός στη δουλειά του. Το παιδί μου το ’φαγε... Αυτό τον έφαγε... Η ζήλια, η κακία, η πονηριά των ξένων».

Εξάλλου, η χήρα του 39χρονου είχε δηλώσει τότε ότι «του αφαίρεσε τη ζωή άδικα, ύπουλα. Για ποιο λόγο τον μισούσε; Δεν είχαν καμία οικονομική διαφορά». Για το παιδί της είχε πει τότε ότι «είναι ένα 8χρονο που είδε τον πατέρα του στα αίματα. Ίσως είδε τον φονιά, γιατί φώναζε. Το παιδί είναι σε σοκ. Θα το αφήσω να ηρεμήσει και μετά θα του μιλήσω...».

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος κατηγορούμενος φέρεται, μιλώντας, μετά την ομολογία του, ενώπιον των Αρχών, να έκανε λόγο για βίαιη και μειωτική συμπεριφορά που επεδείκνυε ο εκλιπών σε βάρος του.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πέρυσι τον Αύγουστο η ΕΛ.ΑΣ. αναφερόταν ότι «συνελήφθησαν σήμερα (σ.σ. την Τρίτη 24/8) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα 23/8/2021) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού. Ειδικότερα, χθες (σ.σ. τη Δευτέρα 23/8/2021) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου. Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News