Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον 22χρονο με τον όγκο

Κρήτη
Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον 22χρονο με τον όγκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση της υγείας του νεαρού άνδρα - Υπάρχουν σκέψεις να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται ο 22χρονος με τον ευμεγέθη όγκο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει στο neakriti.gr η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελευθερία Κωστάκη, η κατάσταση της υγείας του νεαρού άνδρα θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή, ενώ υπάρχουν σκέψεις ο 22χρονος να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, ώστε να  υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου που φέρει στην κύστη του κόκκυγα.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια ξεκαθάρισε ότι παρά την απουσία ΑΜΚΑ, ο 22χρονος θα νοσηλευτεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον προϋπολογισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης. Αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει τα νοσήλια σε περίπτωση μεταφοράς του 22χρονου σε άλλο νοσοκομείο η κ. Κωστάκη ανέφερε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη κι αν ο ασθενής είναι ανασφάλιστος, γίνεται συμφωνία μεταξύ νοσοκομείων και γιατρών, ώστε να βρεθεί λύση.

Το ιστορικό του ασθενούς

Σύμφωνα με την κ. Κωστάκη, στα έγγραφα που προσκόμισε ο ασθενής στο νοσοκομείο,  τα οποία δεν εξασφαλίζουν άδεια παραμονής στην χώρα, εμφανίζεται ως γεννηθείς το 1998, δηλαδή 24 ετών. 

«Ο 24χρονος ήρθε για πρώτη φορά στο Βενιζέλειο και συγκεκριμένα στα εξωτερικά ιατρεία, στις 13 Αυγούστου 2022. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν ότι έχριζε νοσηλείας και έτσι νοσηλεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, παρά την απουσία ΑΜΚΑ. Στις τρεις ημέρες που παρέμεινε στο νοσοκομείο, έως και τις 15 Αυγούστου 2022, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και βιοψία, με γενική αναισθησία, μάλιστα, καθώς ο ασθενής είχε μεγάλους πόνους. Όπως γνωρίζετε, τα αποτελέσματα της βιοψίας εκδίδονται μετά το πέρας κάποιων ημερών και έτσι ο ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο στις 15 Αυγούστου, ωστόσο παρέλαβε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονταν οδηγίες για τον καθαρισμό του σημείου, αλλά και η επιστροφή του ασθενούς στις 22 Αυγούστου στα τακτικά χειρουργεία, προκειμένου να παραλάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας και να παρθούν οι αποφάσεις για την εξέλιξη αντιμετώπισης της υγείας του. Ωστόσο, ο ασθενής δεν επέστρεψε στη συγκεκριμένη ημερομηνία, και σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ήρθε πάλι στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς, ο όγκος σε αυτό διάστημα σχεδόν διπλασιάστηκε», είπε η κ. Κωστάκη.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News