Ηράκλειο: Προφυλακίστηκαν οι 2 που είχαν ξαφρίσει 14 σπίτια μέσα σε δυο μήνες

Κρήτη
Ηράκλειο: Προφυλακίστηκαν οι 2 που είχαν ξαφρίσει 14 σπίτια μέσα σε δυο μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκαν νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου - Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει και τον τρίτο ημεδαπό που εμπλέκεται στην υπόθεση και ο οποίος, ωστόσο, παραμένει ασύλληπτος
Προσωρινά κρατούμενοι

, κρίθηκαν νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου,  οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, καθώς –μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης- φέρονται να είχαν ξαφρίσει, μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών, περισσότερα από 10 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει κατά το επίμαχο διάστημα χρήματα, κοσμήματα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 315000 ευρώ!

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και απολογήθηκαν. Μετά το πέρας των απολογιών, κρίθηκαν αμφότεροι προφυλακιστέοι και οδηγούνται στη φυλακή.  Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρεις ημεδαποί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, είχαν «χτυπήσει» από τις 4 Ιουλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, σε 17 οικίες, σε διάφορες περιοχές της πόλης. Ειδικότερα, από τις Αρχές τους αποδίδονται 14 τετελεσμένες κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής: Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά το δίμηνο της δράσης τους, οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει συνολικά 117050 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας τουλάχιστον 198.000 ευρώ. Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των δύο ημεδαπών, πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου από στελέχη της Ασφάλειας Ηρακλείου με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Ηρακλείου και του ΤΑΕ Ηρακλείου. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, όπου βρέθηκαν –και κατασχέθηκαν- 9 ρολόγια, μια κονσόλα ασυρμάτου, τρία κινητά τηλέφωνα, το ποσό των 1555 ευρώ, ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν υπήρχε ιατρική συνταγή, καθώς και 2 ΙΧ αυτοκίνητα «ως μέσα τέλεσης εγκληματικής δραστηριότητας». Επισημαίνεται, ότι οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει και τον τρίτο ημεδαπό που εμπλέκεται στην υπόθεση και ο οποίος, ωστόσο, παραμένει ασύλληπτος.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News