Επέστρεψε η ταλαιπωρία στον κόμβο του Αγ. Ιωάννη Χωστού (βίντεο)

Ηράκλειο
Επέστρεψε η ταλαιπωρία στον κόμβο του Αγ. Ιωάννη Χωστού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στον Αη Γιάννη τον Χωστό

Με το άνοιγμα των σχολείων ήρθε και πάλι στο προσκήνιο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Χωστό, που παρά τις όποιες παρεμβάσεις εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους οδηγούς. Η κίνηση στους δρόμους της περιοχής, κυρίως τις ώρες αιχμής, διεξάγεται με δυσκολία, με εμφανή την πολύωρη ταλαιπωρία και αγανάκτηση των πολιτών.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, σημειώνοντας πως προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας του 2ου κυκλικού κόμβου στην περιοχή - για τον οποίο είχε λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο- με στόχο την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά κυρίως την ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών.

Όπως μάλιστα τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης, «οι πρώτες παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο προσωρινός κόμβος αναμένεται να έχει κατασκευαστεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και οι απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του οριστικού κόμβου στο σημείο. Τα συνεργεία έχουν ήδη καθαρίσει το πρανές, με στόχο την διαπλάτυνση του δρόμου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η τοποθέτηση της σήμανσης. 

Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το σενάριο της κατάργησης του πρώτου κόμβου που κατασκεύασε η περιφέρεια μετά τη γέφυρα, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού, ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News