Ηράκλειο: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του 63χρονου Γιώργου Κοκολάκη

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του 63χρονου Γιώργου Κοκολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος στην Λοφούπολη, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του 63χρονου, προκειμένου να του πουν το τελευταίο «αντίο»

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης, τελέστηκε, η κηδεία του 63χρονου Γιώργου Κοκολάκη, ο οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, νεκρός, μετά από πολυήμερες αγωνιώδεις αναζητήσεις από τις Αρχές και τους οικείους του.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος στην Λοφούπολη, βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του 63χρονου, προκειμένου να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Στο μεταξύ, συντετριμμένος από τον χαμό του πατέρα του, ο γιος του Γιώργου Κοκολάκη τον «αποχαιρέτησε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας την εξής μαντινάδα: «Τόσα κεριά σε εκκλησιές, τόσες λαμπάδες τάμα, έκαμα μα δεν πιάσανε να σε γυρίσει πράμα...». Η εν λόγω μαντινάδα συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία όπου ο εκλιπών είναι αγκαλιά με τον γιο του.

Υπενθυμίζεται, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, σε αγροτική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, από βοσκό ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τα σκυλιά του. Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού από τη χαράδρα, στην οποία βρέθηκε ο 63χρονος, διήρκεσε περίπου 3 ώρες.

Όπως προβλέπεται, η σορός του Γιώργου Κοκολάκη μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο προκειμένου να διενεργηθεί από ιατροδικαστή νεκροψία-νεκροτομή για να «φωτιστούν» τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του άτυχου άνδρα, ο οποίος έπασχε από άνοια.

Η δήλωση εξαφάνισης του 63χρονου υποβλήθηκε στην Αστυνομία το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, από οικείο του εκλιπόντος. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το εν λόγω άτομο, ο 63χρονος έφυγε νωρίτερα την ίδια ημέρα από το σπίτι για να επισκεφτεί τον αδερφό του, ο οποίος διαμένει στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να εντοπιστεί ο άτυχος άνδρας ήταν τιτάνιες. Μεταξύ άλλων, τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ «επιστρατεύτηκε» και ειδικό drone, καθώς και σκύλοι-ανιχνευτές. Στην επιχείρηση συνέδραμε και το Παράρτημα Ηρακλείου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντές κάτοικοι και φυσικά μέλη της οικογένειας του Γιώργου Κοκολάκη.

Ας σημειωθεί ότι, λίγα 24ωρα μετά την εξαφάνισή του, η «Γραμμή Ζωής» ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό Silver Alert για τον εντοπισμό του Γιώργου Κοκολάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News