Ηράκλειο

Στις σχολές ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο ο Χάρης Μαμουλάκης

«Τροχοπέδη στην αναπτυξιακή τους προοπτική εκπαιδευτιοκών και σπουδαστών η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Το Κέντρο Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 12/9 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του Κέντρου, Γιώργο Φασουλάκη και Γιώργο Χαμηλάκη αντίστοιχα για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι μετά και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με τον νόμο 4763/2020, καθώς και για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και σε δήλωσή του ανέφερε: 

«Οι αλλαγές που συντελέστηκαν το 2020, όταν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε το πλαίσιο υποβαθμίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2006, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τις σχολές του ΟΑΕΔ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, μεταξύ άλλων, είναι και η μείωση των σπουδαστών από 12.000 σε 6.000. Είναι προφανές ότι οι ιδεοληπτική πολιτική που ακολουθείται από την ΝΔ, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην δημόσια τεχνική εκπαίδευση. Τουναντίον, λειτουργεί ως τροχοπέδη στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και στην όρεξη των σπουδαστών που επιλέγουν αυτόν τον αξιόπιστο και επωφελή επαγγελματικό δρόμο.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια