Φορτέτσα: Απόψε το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Κρήτη
Φορτέτσα: Απόψε το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τρίτη,13 Σεπ 2022, 21:30
στο παρκάκι της Άνω Φορτέτσας
Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του προηγούμενου αιώνα

Μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη διοργανώνει σήμερα, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας Ηρακλείου. Η συναυλία, με τίτλο το “Μινόρε της αυγής”, θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το βράδυ στο παρκάκι της Άνω Φορτέτσας, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.  

Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του προηγούμενου αιώνα. Έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, όπου το είχαν τάξει τα αντικοινωνικά και ανατολίτικα στοιχεία του, για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και μουσικές καινοτομίες, ενώ οι μελωδίες του αγαπήθηκαν και έμειναν στην ελληνική ιστορία.  

Συντελεστές: Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι), Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο/ τραγούδι), Παναγιώτης Καπιζιωνης (μπουζούκι/ μπαγλαμάς), Γιώργος Διλβόης (κιθάρα/ τραγούδι), Ελευθερία Νικολουδάκη (τραγούδι) και Γιάννης Χαρκούτσης (κρουστά). Ηχοληψία: Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News