default-image

Κεγκέρογλου: Να δοθεί δυνατότητα δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ της μαθητείας τομέα Υγείας ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Να δοθεί δυνατότητα δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ της μαθητείας τομέα Υγείας ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι μαθητές των ΕΠΑΛ οφείλουν στο πλαίσιο της διττής εκπαίδευσης να εργάζονται μαθητευόμενοι στο αντικείμενο του τομέα τους» δήλωσε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ της μαθητείας του τομέα Υγείας ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι μαθητές των ΕΠΑΛ οφείλουν στο πλαίσιο της διττής εκπαίδευσης (θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) να εργάζονται μαθητευόμενοι στο αντικείμενο του τομέα τους. Μεταξύ μαθητευόμενου και εργοδότη συνάπτεται σύμβαση Μαθητείας και συνυπογράφεται από τον διευθυντή της οικείας εκπαιδευτικής δομής. Με αυτή καθορίζονται οι όροι υλοποίησης του προγράμματος μάθησης στον χώρο εργασίας και η διάρκεια ανάλογα με τον τύπο του προγράμματος μαθητείας

Κάθε επιχείρηση στην οποία απασχολούνται μαθητευόμενοι, υποχρεούται να υποβάλλει ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το Έντυπο Ε3.4 «Αναγγελία έναρξης/μεταβολών σύμβασης μαθητείας», με επισυναπτόμενη τη σύμβαση μαθητείας μεταξύ του μαθητευόμενου, της/του σχολής/σχολείου μαθητείας (ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ, ΙΕΚ) και της επιχείρησης στην οποία πραγματοποιείται η μαθητεία. Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν είναι η ανάρτηση στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ, αφού η μαθητεία είναι ασφαλισμένη εργασία και πρέπει να δηλώνεται στο σύστημα.

Επειδή οι μαθητές του Τομέα Υγείας του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει στις επιλογές του Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ ο τομέας υγείας.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ της μαθητείας του τομέα Υγείας ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου;».                                                  

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News