default-image

Ηράκλειο: Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Γιόφυρο (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Γιόφυρο (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό τον φόβο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στα κόκκινα σημεία ακαθάριστων ποταμών, δημότες και επαγγελματίες εκφράζουν την αγωνία τους, τονίζοντας την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων

  • «Τρέχουν» για να προλάβουν πλημμυρικά φαινόμενα
  • Αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμός ενόψει του χειμώνα
  • Έμφαση στα προβληματικά και επικίνδυνα σημεία
  • Δυσαρέσκεια για την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση

Αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησαν στον Γιόφυρο ποταμό, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπου συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού του ποταμού, ενόψει του χειμώνα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κίνδυνοι από πλημμύρες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα πιο επικίνδυνα σημεία, πέριξ της γέφυρας στον Γιόφυρο, ενώ αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται και στην γέφυρα του Δρακουλιάρη.

Παράλληλα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν εντός του καλοκαιριού, καθώς και στις εργολαβίες που ήδη «τρέχουν» τόσο στον Γιόφυρο όσο και στον νομό Ηρακλείου σε μια προσπάθεια θωράκισης των ευαίσθητων αυτών περιοχών, προκειμένου να αποφευχθούν άκρως επικίνδυνες εικόνες και εικόνες καταστροφών, όπως συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, πρόσφατα καθαρίστηκε ο Ξεροπόταμος, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν στους Δήμους Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας, την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στον Δήμο Βιάννου και όχι μόνο.

Σύμμαχος στη όλη προσπάθεια της πολιτείας αποτελούν και οι καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο αρκετοί πολίτες και επαγγελματίες εκφράζουν την ανησυχία τους για τα καλάμια τα οποία έχουν θεριέψει μέσα στο ποτάμι, κάνοντας λόγο για εικόνες… ζούγκλας.

Αυτό που ζητούν είναι να υπάρξει άμεσα καθαρισμός σε αρκετά σημεία του ποταμού, με τους ίδιους μάλιστα να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News