default-image

Γόρτυνα: Άρχισαν νωρίς τα προεκλογικά όργανα

Κρήτη
Γόρτυνα: Άρχισαν νωρίς τα προεκλογικά όργανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φωτιές» άναψε η ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του Μιχάλη Κοκολάκης, της οποίας ακολούθησαν σκληρές ανακοινώσεις από τους Νίκο Σχοιναράκη και Σταύρο Ξυλούρη

Νωρίς-νωρίς άρχισαν τα προεκλογικά όργανα στον Δήμο Γόρτυνας, καθώς μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν έναν χρόνο (θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023), ωστόσο η ανακοίνωση του Μιχάλη Κοκολάκη ότι θα κατέλθει ξανά υποψήφιος δήμαρχος άναψε «φωτιές.

Ο ίδιος, θυμίζουμε, είχε κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019, είχε πετύχει την εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο, ωστόσο μερικούς μήνες μετά, και αφού μεσολάβησε ένσταση του πρώην δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη, κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του δημάρχου, το οποίο ανέλαβε, κατόπιν εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας στην παράταξη της δημοτικής Αρχής, ο ξάδερφός του Λευτέρης Κοκολάκης.

Τις προάλλες ο Μιχάλης Κοκολάκης ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Γόρτυνας, κάνοντας λόγο για προσωπικό του χρέος να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή για το καλό του τόπου, ενώ έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και ονόματα προσώπων που τον στηρίζουν και συντάσσονται μαζί του στον αγώνα διεκδίκησης της δημαρχίας.

Της αναγγελίας της υποψηφιότητας Κοκολάκη ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις και πολύ σκληρές ανακοινώσεις από επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως του Νίκου Σχοιναράκη και του Σταύρου Ξυλούρη, οι οποίοι κάνουν λόγο από τη μεριά τους για μια ανήθικη και παράνομη υποψηφιότητα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από πλευράς Νίκου Σχοιναράκη θα υποβληθεί ένσταση, με το πού επισημοποιηθεί, λίγο πριν τις εκλογές, η υποψηφιότητα του Μιχάλη Κοκολάκη, ζητώντας την ακύρωσή της...

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, το κοινό μας όραμα για έναν Δήμο σύγχρονο, δίκαιο, αποτελεσματικό και πρωτοπόρο μάς καλεί να αναμετρηθούμε ξανά με τη μεγάλη ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στον τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε, στον οποίο ζούμε και βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν και να προοδεύουν.

Η “Μεγάλη Γόρτυνα” δημιουργήθηκε από την ανάγκη μιας ομάδας καταξιωμένων μελών της κοινωνίας μας να δραστηριοποιηθούν ενεργά, καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία τους, προκειμένου ο Δήμος μας να βγει από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν, να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη της χρεωκοπίας και να μπει ξανά στις ράγες της ανάπτυξης. Και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, παρά τον πόλεμο που δέχτηκε, κατόρθωσε να οδηγήσει τον Δήμο μας στην οικονομική εξυγίανση και να βάλει τις βάσεις ώστε ο τόπος μας να γυρίσει σελίδα.

Σήμερα, σε αυτή την κομβική συγκυρία για τον Δήμο μας, αντιμέτωποι με νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, αισθάνομαι ότι είναι χρέος μου να βρεθώ ξανά στην πρώτη γραμμή. Με μεγαλύτερη θέληση, με νέες ιδέες, με ενθουσιασμό και σύνεση, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε, να δώσουμε στον Δήμο Γόρτυνας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιούται και αξίζει.

Έχοντας δίπλα μου μια ομάδα αξιόλογων και έντιμων συνεργατών, που αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας και εκπροσωπούν όλο το φάσμα του ανθρώπινου δυναμικού της, αντλώντας δύναμη από τους ισχυρούς και ειλικρινείς δεσμούς που μας συνδέουν όλα αυτά τα χρόνια της κοινής πορείας μας, σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημάρχου Γόρτυνας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τής εκ νέου υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Γόρτυνας ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Νίκος Σχοιναράκης

«Ξανά η Γόρτυνα στον κυκεώνα μιας αβέβαιης υποψηφιότητας»

«Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έκπτωτου δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη για τον Δήμο της Γόρτυνας, μετά και τη γνωστοποίηση των νέων υποψηφιοτήτων με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρύση της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά ως ένα ακόμα δείγμα καιροσκοπισμού, ματαιοδοξίας και πολιτικής ανηθικότητας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν εξάλλου τη μέχρι σήμερα διαδρομή του συγκεκριμένου προσώπου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Γόρτυνας.

Στο κείμενο της υποψηφιότητάς του ο κ. Κοκολάκης επικαλείται το “όραμα” που έτρεφε και που τρέφει για τον τόπο, κάνοντας λόγο για εκσυγχρονισμό, για πρωτοπορία και για κανόνες και αρχές δικαίου. Έννοιες τις οποίες διαφθείρει σε μέγιστο βαθμό, όταν με τη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα αποδεικνύει ότι πρεσβεύει ακριβώς τα αντίθετα. Ότι επιδιώκει έναν Δήμο σε στασιμότητα, έναν Δήμο ουραγό, έναν Δήμο διπρόσωπο, διχασμένο και διχοτομημένο.

Γιατί, αναμφίβολα, αποτελεί πανελλήνια πρωτοπορία αυτό που ο κ. Κοκολάκης έχει εγκαθιδρύσει στον Δήμο της Γόρτυνας και που προφανώς επιδιώκει να διαιωνίσει για μια ακόμα δημοτική περίοδο: να υπάρχει δηλαδή ένας δήμαρχος- “μαριονέτα” και πίσω απ’ αυτόν ένας άλλος παρασκηνιακός, που, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, θα παρίσταται, θα συναποφασίζει και θα συνδιοικεί τον Δήμο, δείχνοντας με τον πιο αδιάντροπο τρόπο ότι “έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια” νόμους, δικαστήρια, ανώτατες Αρχές, έναν ολόκληρο Δήμο και μια τοπική κοινωνία», αναφέρει σε καυστική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Σχοιναράκης και επισήμανε: «Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας, έρχεστε και δηλώνετε ότι θα είστε ξανά υποψήφιος στον Δήμο της Γόρτυνας; Τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν εις βάρος σας δύο δικαστικές προσφυγές, για την ψευδή υπεύθυνη δήλωση με την οποία λάβατε μέρος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εξαπατώντας τους δημότες και υφαρπάζοντας στην κυριολεξία με δόλο την ψήφο τους, και μια δεύτερη για την αντιποίηση Αρχής.

Γνωρίζουν, άραγε, όλοι αυτοί τους οποίους επικαλείστε ως υποστηρικτές σας ότι δε διατηρείτε ούτε καν την ιδιότητα του αρχηγού παράταξης σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ότι, εφόσον προκύψουν καταδικαστικές αποφάσεις από τα αρμόδια δικαστήρια για τις ανωτέρω προσφυγές - που είναι πολύ πιθανό να προκύψουν - ενέχει ξανά το ενδεχόμενο, ακόμα και δήμαρχος να έχετε εκλεγεί, να κηρυχθείτε ξανά έκπτωτος;».

Σταύρος Ξυλούρης

«Απύθμενο θράσος»

«Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κοκολάκη για τη διεκδίκηση εκ νέου της δημαρχίας στον Δήμο της Γόρτυνας, πέραν του ότι προκαλεί κατάπληξη για την αναίδεια και το απύθμενο θράσος της, μόνο με “όνειρο θερινής νυκτός” μπορεί να παρομοιαστεί. Όλες αυτές οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τα “παχιά λόγια” για το δήθεν όραμα που τρέφετε, κύριε Κοκολάκη, για τον Δήμο της Γόρτυνας, έχουν διαψευστεί εδώ και καιρό, την επόμενη κιόλας ημέρα της ορκωμοσίας σας, με την απόφαση-καταπέλτη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου με την οποία κηρυχθήκατε έκπτωτος.

Να σας υπενθυμίσουμε τον λόγο της έκπτωσής σας από το αξίωμα του δημάρχου, κύριε Κοκολάκη, τον οποίο εντέχνως δείχνετε να αποσιωπάτε; Ο λόγος ήταν η ενεργή εργολαβική σύμβαση την οποία είχατε με τον Δήμο της Γόρτυνας, εξαιτίας της εταιρείας σας, γεγονός ασυμβίβαστο με την επιθυμία σας τότε να είστε υποψήφιος για δήμαρχος στον εν λόγω Δήμο.

Να σας υπενθυμίσουμε επίσης ότι η απόφαση της έκπτωσής σας από το αξίωμα του δημάρχου κατέστη τελεσίδικη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γεγονός αδιαμφισβήτητο, εξαιτίας του οποίου εκτιμούμε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα συμμετοχής ούτε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα», επισημαίνει σε αιχμηρή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σταύρος Ξυλούρης, σημειώνοντας ακόμα:

«Ανακοινώσατε, κύριε Κοκολάκη, την κάθοδό σας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, διότι προσδοκάτε μήπως την καθυστέρηση της εκδίκασης των δικαστικών υποθέσεών σας;

Μήπως γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού σας σκέφτεστε να “παίξετε πάλι το ίδιο παιχνιδάκι”, να εξαπατήσετε τους δημότες και να υφαρπάξετε την ψήφο τους, είτε με το να είστε εσείς ο ίδιος υποψήφιος προσδοκώντας τη συσπείρωση της καταρρέουσας παράταξής σας, είτε με το να παραχωρήσετε τη σκυτάλη στο παρά πέντε σε κάποιον άλλο “αρεστό” της επιλογής σας, όταν δείτε ότι δεν έχετε καμία τύχη και ελπίδα ως εκ νέου υποψήφιος;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News