Ηράκλειο

Παιδικοί σταθμοί: Έμειναν εκτός περίπου 1.000 βρέφη και 100 νήπια στο νομό Ηρακλείου (βίντεο)

«Εκρηκτικό» είναι πλέον το πρόβλημα για πολλές οικογένειες που παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις που έκαναν και την αγωνία που βιώνουν, βλέπουν τα βρέφη και τα νήπια να μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών - Για τουλάχιστον 1000 βρέφη μόνο στο νομό Ηρακλείου δεν βρέθηκε φέτος θέση στους δημοτικούς βρεφικούς

 

  • Σε αδιέξοδο εκατοντάδες οικογένειες που τα παιδιά τους αποκλείστηκαν
  • Φόβοι για voucher χωρίς αντίκρισμα ελλείψει θέσεων
  • Κοινωνικό πρόβλημα για τους γονείς να αναζητούν μάταια λύση

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για εκατοντάδες γονείς στο νομό Ηρακλείου η έλλειψη θέσεων σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς για περίπου 1.000 βρέφη δεν βρέθηκε θέση σε δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς και κάτω από 100 νήπια μένουν εκτός παιδικών.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν έχουν καμία άλλη επιλογή για να τη φύλαξη των παιδιών τους ενώ για κάποιους το κόστος ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί. Έτσι ψάχνουν μάταια λύσεις για τα μικρά παιδιά.

Και στους ιδιωτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά». Τα πιο δυσοίωνα σενάρια επιβεβαιώθηκαν και έτσι τα voucher μεν δόθηκαν στους γονείς, αλλά οι θέσεις δεν ήταν αρκετές.

Η έλλειψη θέσεων στους βρεφικούς έχει αναχθεί πλέον τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες είναι οικονομικά στρυμωγμένες αναζητώντας μια λύση στο θέμα, ενώ ακόμη και οι ψυχολόγοι συνιστούν κοινωνικοποίηση των μικρών παιδιών καθώς μετά την πανδημία αποξενώθηκαν από τους φίλους και στερήθηκαν χαρές του παιχνιδιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια