default-image

Περικοπές σε συντάξεις λόγω αγροτικής δραστηριότητας, καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Περικοπές σε συντάξεις λόγω αγροτικής δραστηριότητας, καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περικοπές στις συντάξεις όσων έχουν παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, την ώρα μάλιστα που εξαιρούνται δια νόμου από αυτές», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Τις παράνομες και άδικες μειώσεις που υφίστανται στις συντάξεις τους, πολλοί συνταξιούχοι, που ασκούν αγροτική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα, να προχωρούν σε αίτηση αναίρεσης περικοπής της σύνταξης, στηλιτεύουν με ερώτηση τους, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων 42 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προβλέπεται και στην απόφαση 48351/08.07.2021, οι συνταξιούχοι άλλων φορέων και του Δημοσίου, εξαιρούνται από την περικοπή της σύνταξης κατά ποσοστό 30%, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους, από απασχόληση στον αγροτικό τομέα ως αγροτών, μελισσοκόμων, πτηνοτρόφων, κτηνοτρόφων και αλιέων δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για ποιους λόγους, υφίστανται οι συνταξιούχοι που ασκούν παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, αυτές τις παράνομες και άδικες περικοπές στην σύνταξή τους, την ώρα μάλιστα που εξαιρούνται δια νόμου από αυτές. Τέλος, καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και ταλανίζει μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα όχι μόνο χάνουν μέρος της σύνταξή τους αλλά καλούνται να κάνουν και αιτήσεις προκειμένου να δικαιωθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News