Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι επτά φερόμενοι διακινητές μετά το νέο καραβάνι μεταναστών

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι επτά φερόμενοι διακινητές μετά το νέο καραβάνι μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, οι δέκα φερόμενοι διακινητές με καταγωγή από τον Λίβανο και τη Συρία - Αύριο Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και οι τρεις ανήλικοι
  • Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι φερόμενοι διακινητές μετά το νέο καραβάνι μεταναστών
  • Προθεσμία για τους επτά να απολογηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή
  • Αύριο αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και οι τρεις ανήλικοι
  • Θλίψη για τον θάνατο του 4χρονου κοριτσιού που δεν άντεξε την ταλαιπωρία

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, οι δέκα φερόμενοι διακινητές των 51 μεταναστών που έφτασαν εξουθενωμένοι στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα ανοιχτά του Ηρακλείου, το βράδυ της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου. Τα δέκα άτομα έχουν καταγωγή από τον Λίβανο και τη Συρία και συνοδεύονταν από οπλισμένους άνδρες της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Ειδικότερα, οι επτά πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και οι υπόλοιποι, που είναι ανήλικοι, θα οδηγηθούν αύριο Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στα Δικαστήρια. Και οι 10 έχουν σύμφωνα με πληροφορίες συγγενικές σχέσεις και πιθανότατα μετέφεραν στη βάρκα και τις δικές τους οικογένειες. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη μεταφορά κάθε μετανάστη προς την Ιταλία ζήτησαν 5.000 - 6.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το ταξίδι της ελπίδας των μεταναστών προς την Ιταλία γρήγορα εξελίχθηκε σε τραγωδία, το βράδυ της Τρίτης, καθώς βάρκα προσάραξε ανοιχτά των Καλών Λιμένων με την εικόνα των εξαθλιωμένων μεταναστών ήταν κάτι παραπάνω από θλιβερή.

Τα τρόφιμα και το νερό είχαν εξαντληθεί και ένα 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή καθώς δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη γη της επαγγελίας, ενώ μια έγκυος έχασε το μωρό της. Παράλληλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι μετανάστες φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών όπου οι δήμος και εθελοντές άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να μεταφερθούν στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News