Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Υψώνουμε τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Υψώνουμε τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και απαιτούμε να σταματήσει το αίσχος των ΜΑΤ, της αστυνομίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, δηλώνοντας οτι στρέφονται ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. «Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και απαιτούμε να σταματήσει το αίσχος των ΜΑΤ, της αστυνομίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η κυβέρνηση φέρνει τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας γύρω από τα Πανεπιστήμια, ξεκινώντας από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Ωστόσο, στις πύλες τόσο της Πανεπιστημιούπολης όσο και της Πολυτεχνειούπολης, οι αστυνομικές δυνάμεις συνάντησαν ένα «τείχος» από φοιτητές που μαζί με τους φοιτητικούς τους συλλόγους ξεκαθάρισαν ότι η προσπάθεια καταστολής δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Ξέρουμε πως η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου-πλαισίου που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση!

Σε μία περίοδο που στενάζουμε από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη εστιών και τα υπέρογκα νοίκια, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει «πιάσει πάτο», η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές των παιδιών μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία μας για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές που αξίζουν στα παιδιά μας στον 21ο αιώνα! Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και απαιτούμε να σταματήσει το αίσχος των ΜΑΤ, της αστυνομίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News