Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων τιμά τον ευεργέτη του Μιλτιάδη Καράτζη

Ηράκλειο
Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων τιμά τον ευεργέτη του Μιλτιάδη Καράτζη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, ο δήμος Αρχανών Αστερουσιών τιμά τον αείμνηστο, Μιλτιάδη Καράτζη, με την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του στο Μελιδοχώρι Ηρακλείου, ως ελάχιστη τιμή στο πρόσωπό του για το μέγεθος της προσφοράς του στον τόπο καταγωγής του

Η αναγνώριση, ο δημόσιος έπαινος και η απόδοση τιμής στον Μιλτιάδη Καράτζη δεν συνιστούν για το Μελιδοχώρι μια τυπική ιστορική αποτύπωση, αλλά μία ειλικρινή αναγνώριση και δέουσα τιμή στον ευεργέτη του.

Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, ο δήμος Αρχανών Αστερουσιών τιμά τον αείμνηστο Ηρακλειώτη επιχειρηματία, με την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του στο Μελιδοχώρι Ηρακλείου, ως ελάχιστη τιμή στο πρόσωπό του για το μέγεθος της προσφοράς του στον τόπο καταγωγής του. Στόχος της εκδήλωσης  είναι να τιμηθεί η ανιδιοτελής προσφορά του Μιλτιάδη Καράτζη, που επί σειρά ετών έχει συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου του.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κ. Νανά Καράτζη, μέλη της οικογένειας, φίλοι, συνεργάτες κι εργαζόμενοι, ενώ θα παρευρεθούν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσιών, Μανώλης Κοκοσάλης και ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Τη γλυπτική απεικόνιση του Μιλτιάδη Καράτζη φιλοτέχνησε ο Μανόλης Αγγελιδάκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πριν από την επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής θα τελεσθεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει «βουβός» πεντοζάλης του Πένθους από τους χορευτές της σχολής Μαυρόκωστα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, θα παραχωρηθεί δείπνο για όλους όσοι θα παρευρεθούν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Μιλτιάδη Καράτζη.

Ο Μιλτιάδης Καράτζης έφυγε από τη ζωή στις 2 Αυγούστου του 2015, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και τον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο της Κρήτης. Ήταν ιδρυτής του Ομίλου Καράτζη, έχοντας αναπτύξει πρωτοποριακές δραστηριότητές σε πολλούς τομείς, με το παράλληλο κοινωνικό του έργο στο νησί να είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο.

Η προσφορά του Μιλτιάδη Καράτζη είναι διαχρονική και στον τόπο όπου μεγάλωσε, το Μελιδοχώρι, την τελευταία τουλάχιστον 50ετία. Ιδιαιτέρως στις μέρες μας, όπου η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης και προσφοράς τόσο στους ευάλωτους πληθυσμούς όσο και στους θεσμούς που δοκιμάζονται στα όρια αντοχής, οι ευεργέτες αποτελούν ένα σημαντικό πρότυπο.

Το εργοστάσιο του Μελιδοχωρίου

Η μονάδα παραγωγής στο Μελιδοχώρι είναι το πρώτο εργοστάσιο του Ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ. Ιδρύθηκε το 1974, και μετά από μια σειρά επενδύσεων, αναπτύχθηκε σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο με παραγωγική ικανότητα 1500 τόνων. 

Το εργοστάσιο δραστηριοποιείται σήμερα στην παραγωγή ελαστικών διχτυών κρέατος και ζαμπόν, ελαστικών θηλιών για πουλερικά και διχτυών για ρίζες για φυτώρια και παράγει δίχτυα κρέατος 24 ώρες την ημέρα, με πώληση περίπου 60 εκατ. μέτρων παγκοσμίως.

Το εργοστάσιο του Μελιδοχωρίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News