Απίστευτη καταγγελία στο Ηράκλειο: Πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας του χρέωσε ρεύμα 455 ευρώ που δεν κατανάλωσε

Κρήτη
Απίστευτη καταγγελία στο Ηράκλειο: Πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας του χρέωσε ρεύμα 455 ευρώ που δεν κατανάλωσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρακλειώτης Βασίλης Κοκοτσάκης, όπως καταγγέλλει, καλείται να πληρώσει αδικαιολόγητους λογαριασμούς, ενώ ήδη έχει καταγγείλει την σύμβασή του με τη ΔΕΗ

Σε μια φοβερή περιπέτεια γραφειοκρατίας και δίνης, με στόχο μόνο την είσπραξη και όχι την εξυπηρέτηση καταναλωτών από πλευράς της ΔΕΗ, φαίνεται ότι έχει εμπλακεί για τα καλά ο Ηρακλειώτης, Βασίλης Κοκοτσάκης, ο οποίος καλείται να πληρώσει αδικαιολόγητους λογαριασμούς, ενώ έχει ήδη καταγγείλει τη σύμβασή του με τη ΔΕΗ, καθώς, όπως λέει, πείστηκε από συνεργάτη της επιχείρησης για αλλαγή παρόχου, όμως τελικά διαπίστωσε ότι η κατανάλωση με τις χρεώσεις δε συμβάδιζαν και του χρέωναν υπέρογκα ποσά.

Σε μια από τις επιστολές του προς τη ΔΕΗ, την πιο πρόσφατη, την οποία κοινοποιεί και στον Συνήγορο του Πολίτη και έρχεται στο φως της δημοσιότητας σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, αναφέρει σχετικά με την περιπέτεια που βιώνει:

«Αρχές της άνοιξης, πεισθείς από συνεργάτη σας πωλητή, υπέγραψα συνεργασία μαζί σας. Λαμβάνοντας τον πρώτο λογαριασμό και για κατανάλωση 17 ημερών, διαπίστωσα υπέρογκες κατ’ εμέ χρεώσεις και απαίτησα άμεση διακοπή συνεργασίας μέσω καταγγελίας σύμβασης.

Στις 27/3/2022 εκδώσατε εκκαθαριστικό λογαριασμό ύψους 689 ευρώ για συνολικά 22 ημέρες, με τον οποίο με καλούσατε να καταβάλω το ποσό των 689 ευρώ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία (καταγράφηκε) με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών της ΔΕΗ, κατήγγειλα (2ο δεκαπενθήμερο Απριλίου) καταχρηστική χρέωση, αφού η ένδειξη του μετρητή εκείνη τη στιγμή υπολειπόταν πάνω από 1.000 KW της αναγραφόμενης στον παραπάνω λογαριασμό κατανάλωσης και ένα σχεδόν μήνα πριν.

Μου δόθηκε η υπόσχεση ότι θα εκδοθεί νέος λογαριασμός, ο οποίος ουδέποτε εκδόθηκε.

Αντ’ αυτού, με τη Νο 1 επιστολή σας απαιτείτε το ποσό των 509 ευρώ χωρίς να δικαιολογείτε, ως οφείλετε, και να αναλύετε τις όποιες χρεώσεις και για ποσό που υπολείπεται του αρχικού λογαριασμού.

Με έγγραφό μου προς εσάς απαιτώ τη δικαιολόγηση του ποσού και ανάλυση του λογαριασμού, σημειώνοντας ότι μόλις αυτό συμβεί, θα εξοφλήσω το όποιο ποσό. Πάλι με αγνοήσατε και με το 2ο έγγραφο απαιτείτε πλέον το ποσό των 455 ευρώ, δημιουργώντας μου ακόμη μεγαλύτερη απορία, για το πότε οι λογαριασμοί σας ήταν αληθινοί και ανταποκρίνονται στην πραγματική μου κατανάλωση και τις λοιπές χρεώσεις.

Και δεν έφτανε αυτό, δώσατε και την υπόθεσή μου σε δικηγορικό γραφείο, από το οποίο ενοχλούν την οικογένειά μου και προκαλούν ψυχολογικό φόρτο με όλες τις εκ τούτου συνέπειες.

Γνωρίζοντας τα όποια δικαιώματα έχουν μείνει και αρνούμενος να αποποιηθώ αυτά, σας ζητώ για πολλοστή φορά μου εγχειρίσετε, ως οφείλετε, αναλυτικό λογαριασμό χρεώσεων για το ποσό που τελικά απαιτείτε προς εξόφληση (455 ευρώ). Όταν αυτό συμβεί, τότε δικαιούστε να απαιτείτε χρήματα. Επίσης, δε σας επιτρέπω μέχρι αυτό να συμβεί να ξαναενοχληθώ από εισπρακτικές εταιρείες, διαφορετικά θα δημοσιοποιήσω όλη την αλληλογραφία και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, όπως προειδοποιεί ο κ. Κοκοτσάκης τη ΔΕΗ, έγινε και αναμένεται για το τι θα ακολουθήσει.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News