Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δέκα άτομα από μία οικογένεια Λιβανέζων ως διακινητές

Κρήτη
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δέκα άτομα από μία οικογένεια Λιβανέζων ως διακινητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δέκα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να επιβιβάσουν επί πληρωμή επιπλέον 50 ανθρώπους, κυρίως από τη Συρία, άντρες, γυναίκες και παιδιά, ακόμα και βρέφη και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές έδαφος με το αζημίωτο

Δέκα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, συνελήφθησαν ως διακινητές των προσφύγων από τη Συρία που εντοπίστηκαν την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, ανοιχτά της νότιας Κρήτης και φιλοξενούνται προς το παρόν στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στις Μοίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για μια οικογένεια η οποία είχε στην ιδιοκτησία της το σκάφος, με οποίο ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 27 Αυγούστου από το Λίβανο με προορισμό τη Μάλτα. Τα δέκα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να επιβιβάσουν επί πληρωμή επιπλέον 50 ανθρώπους, κυρίως από τη Συρία, άντρες, γυναίκες και παιδιά, ακόμα και βρέφη και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές έδαφος με το αζημίωτο.

Το ταξίδι τους προς μια καλύτερη ζωή στιγματίστηκε από το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Χανίων, όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο, από αφυδάτωση και ασιτία. Δύο ακόμα άνθρωποι νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, μια γυναίκα που έχασε το έμβρυό της στον όγδοο μήνα της κύησης και ένας πολυτραυματίας με νεφρική ανεπάρκεια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών που φιλοξενούνται προς ώρας οι υπόλοιποι 50 πρόσφυγες, η ανταπόκριση των ντόπιων στο αίτημα για κάλυψη των πρώτων αναγκών τους είναι συγκινητική. Κουβέρτες, ρούχα, τρόφιμα, γλυκά και παιχνίδια για τα παιδιά είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφερθεί στους ανθρώπους αυτούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αίτησης ασύλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News