Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 4χρονης από την Συρία - Επανένωση της οικογένειας στις Μοίρες

Κρήτη
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 4χρονης από την Συρία - Επανένωση της οικογένειας στις Μοίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος τετραμελούς οικογένειας, που ξεκίνησε από την Συρία με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας και όνειρο μια καλύτερη ζωή, το άτυχο κοριτσάκι «έσβησε» από ασιτία και αφυδάτωση

Ο θάνατος του 4χρονου κοριτσιού από την Συρία την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, μέσα στο πλοιάριο που μετέφερε τους 60 μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, αποτελεί γροθιά στο στομάχι.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο τα ανθρώπινα δράματα που κρύβονται πίσω από τις εκατοντάδες χιλιάδες των ψυχών, που στοιβαγμένες σε άθλια πλοιάρια, υπομένουν ένα ταξίδι ζωής και θανάτου, ελπίζοντας πως ίσως φτάσουν στη γη της Επαγγελίας.

Μέλος τετραμελούς οικογένειας, που ξεκίνησε από τον Λίβανο της Συρίας με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας και όνειρο μια καλύτερη ζωή, το άτυχο κοριτσάκι «έσβησε» από ασιτία και αφυδάτωση. Τέσσερις ημέρες οι μετανάστες είχαν ξεμείνει από τρόφιμα και νερό και το ταξίδι τους συνεχιζόταν. Έπιναν θαλασσινό νερό για να ξεγελάσουν τη δίψα τους με την 4χρονη να μην αντέξει τελικά το μαρτύριο αυτό.

Από την Τρίτη το μεσημέρι οπότε και ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων, η οικογένεια της διασπάστηκε. Ο νεαρός πατέρας μαζί με το ενάμιση έτους αδελφάκι της, βρισκόταν ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων.

Η δε μητέρα του, 23 ετών Συριακής καταγωγής φιλοξενήθηκε στον ξενώνα της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, που βρίσκεται δίπλα στο ναό του Αγίου Γεωργίου στον αύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων όπου διακομίσθηκε το απόγευμα της Τρίτης με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με το τετράχρονο παιδί που είχε ήδη εκπνεύσει.

Η νεαρή μητέρα που αρχικά υποβλήθηκε σε εξετάσεις είναι καλά στην υγεία της και έτσι δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, παρελήφθη από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, οδηγήθηκε στην υπηρεσία ασφαλείας στη Σούδα και από εκεί επιβιβάστηκε σε περιπολικό του λιμενικού για να μεταφερθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών και να γίνει επανένωση της οικογένειας. Άγνωστό παραμένει τι θα γίνει η σορός του 4χρονου παιδιού. Σε πρώτη φάση αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και ο χρόνος θανάτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News