Μοίρες: Σπαράζουν καρδιές οι εικόνες απο το κλειστό γυμναστήριο - Συντετριμμένος ο πατέρας της τετράχρονης (βίντεο)

Κρήτη
Μοίρες: Σπαράζουν καρδιές οι εικόνες απο το κλειστό γυμναστήριο - Συντετριμμένος ο πατέρας της τετράχρονης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σας αγαπάμε, είστε φίλοι, ευχαριστούμε» φέρεται να είπε ένας μετανάστης - Συγκινεί η φωτογραφία ενός αστυνομικού με νεογέννητο προσφυγόπουλο στην αγκαλιά του

Την φροντίδα από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και  του δήμου, δέχονται αυτή την ώρα οι μετανάστες που έφτασαν στις Μοίρες σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, μετά την επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι 59 μετανάστες έφτασαν ταλαιπωρημένοι και διψασμένοι στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών, όπου εκεί εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του δήμου, συγκεντρώθηκαν στρώματα στο γυμναστήριο, ρούχα για τους μετανάστες, οι οποίοι δηλώνουν Σύροι, Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι, ωστόσο αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση. Παράλληλα αναμένεται στο σημείο να φτάσουν και γιατροί για να τους εξετάσουν προληπτικά, όμως δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση.

Σημειώνεται πως ανάμεσά τους, υπάρχουν και 21 παιδιά, από 13 ετών και κάτω, δύο μωρά και επτά γυναίκες, όπου μια εξ αυτών είναι έγκυος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παράλληλα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας νεαρός μετανάστης, όπου τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από την μια βάρκα στην άλλη. Πληροφορίες αναφέρουν, πως ορισμένοι μετανάστες μιλούν αραβικά, ενώ άλλοι σπαστά αγγλικά. «Σας αγαπάμε, είστε φίλοι, ευχαριστούμε» φέρεται να είπε ένας εξ αυτών.

Σημειώνεται, πως ο πατέρας του τετράχρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του, δεν γνώριζε για όλο το βράδυ πως η κόρη του «έσβησε». Σήμερα το πρωί, άτομα προσπαθούσαν να ενημερώσουν τον πατέρα και να του πουν για τον χαμό της τετράχρονης, ο οποίος μόλις το έμαθε, σοκαρίστηκε. Ο πατέρας έχει ακόμη ένα παιδί, μόλις 1,5 έτους. Υπενθυμίζεται ότι για την 4χρονη συριακής καταγωγής, κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή της, μετά από αίτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Μάλτας, ενώ συνέδραμε και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού σώματος, αποστέλλοντας ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Στο πλοίο, νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα.

Ο πατέρας του τετράχρονου κοριτσιού, φανερά συντετριμμένος

Παράλληλα, συγκινεί η φωτογραφία ενός αστυνομικού, που μετά από διάσωση πήρε αγκαλιά ένα νεογέννητο προσφυγόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες , το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε με άλλους 60 στους Καλούς λιμένες Ηρακλείου και από κει, με γιγάντια επιχείρηση του Λιμενικού της Αστυνομίας και του Δήμου, βρήκαν προσωρινή φιλοξενία νερό και φαγητό και είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Συνέχεια ενημέρωσης για την επιχείρηση αεροδιακομιδής στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νότια της Παλαιοχώρας ν. Κρήτης την 06/09/2022 και μεταφορά των εξήντα ενός (61) διασωθέντων στους Καλούς Λιμένες: Αναφορικά με την επιχείρηση αεροδιακομιδής ανήλικου κοριτσιού από Φ/Γ πλοίο σε θαλάσσια περιοχή ευθύνης Μάλτας και μεταφορά του στα Χανιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, γνωρίζεται ότι η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού παραμένει φιλοξενούμενη σε ξενώνα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Επιπρόσθετα και μετά από νεότερη ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σχετικά με άτομα που έχρηζαν ιατρικής συνδρομής, δόθηκε εντολή στον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου να αποβιβάσει τους υπόλοιπους εξήντα έναν (61) διασωθέντες, στους Καλούς Λιμένες ν. Κρήτης.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στους Καλούς Λιμένες ν. Κρήτης, όπου Ε/Γ-Λάντζα με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προσωπικό και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρέλαβε και αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα έναν (61) διασωθέντες, διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι τριάντα τρεις (33) ήταν άνδρες, επτά (07) γυναίκες και είκοσι ένας (21) ανήλικοι, ενώ δύο εξ αυτών (1 γυναίκα,1 άνδρας) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Προανάκριση διενεργείται από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News