Επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά του Ηρακλείου: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών οι μετανάστες (εικόνες)

Κρήτη
Επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά του Ηρακλείου: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών οι μετανάστες (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, όπου τους παρασχέθηκαν τρόφιμα, κουβέρτες και πρώτες βοήθειες

Στις Μοίρες μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου, το βράδυ της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, όπου τους παρασχέθηκαν τρόφιμα, κουβέρτες και πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται, ότι οι 61 διασωθέντες δηλώνουν Σύριοι, Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι, ωστόσο αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση.

Υπενθυμίζεται, ότι η μεγάλη επιχείρηση των Αρχών, υπό το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, για τη διάσωση μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε ακυβέρνητο σκάφος που έπλεε ανοιχτά των Καλών Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός προορισμός των μεταναστών ήταν η Μάλτα, ενώ πρόκειται για το σκάφος, στο κατάστρωμα του οποίου βρισκόταν το άτυχο 4χρονο κοριτσάκι το οποίο έχασε την ζωή του νωρίτερα το απόγεμα.

Παράλληλα, συγκινεί η φωτογραφία ενός αστυνομικού, που μετά από διάσωση πήρε αγκαλιά ένα νεογέννητο προσφυγόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες , το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε με άλλους 60 στους Καλούς λιμένες Ηρακλείου και από κει, με γιγάντια επιχείρηση του Λιμενικού της Αστυνομίας και του Δήμου, βρήκαν προσωρινή φιλοξενία νερό και φαγητό και είναι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η 4χρονη ήταν συριακής καταγωγής ενώ κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή της, μετά από αίτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Μάλτας, ενώ συνέδραμε και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού σώματος, αποστέλλοντας ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Στο πλοίο, νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα. Μαζί με το άτυχο παιδί, στο Νοσοκομείο διεκομίσθη και η μητέρα του στην οποία δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News