Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με τις νέες τιμές επισκευής για τα σεισμόπληκτα κτίρια

Κρήτη
Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με τις νέες τιμές επισκευής για τα σεισμόπληκτα κτίρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο ενιαίο τιμολόγιο υπολογισμού της δαπάνης των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και της αντίστοιχης Στεγαστικής Συνδρομής

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου το ΦΕΚ με το νέο ενιαίο τιμολόγιο υπολογισμού της δαπάνης των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και της αντίστοιχης Στεγαστικής Συνδρομής.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναθεωρείται το τιμολόγιο του 2011 για να καλύπτεται το κόστος επισκευής, αποκατάστασης ή ανέγερσης νέων κτηρίων, μετά τις καταστροφές από τους σεισμούς στην Κρήτη, ιδιαίτερα μετά και από το τελευταίο κύμα ακρίβειας, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο πραγματικό κόστος και στις τιμές που προέβλεπε το τελευταίο τιμολόγιο.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, επεσήμανε ότι «επιτέλους οι τέσσερεις ερωτήσεις στη Βουλή για την αναθεώρηση του τιμολογίου του 2011 για επισκευή και ανακατασκευή των κτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό και τις άλλες φυσικές καταστροφές έφεραν αποτέλεσμα. Ο Υφυπουργός κ. Καραγιάννης απαντώντας στην σημερινή επίκαιρη ερώτηση του κ.Κεγκέρογλου κατέθεσε το υπ’αριθμ. 4663 Β’ ΦΕΚ που εκδόθηκε σήμερα 5/9/2022».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News