Ηράκλειο

Βαρδάκης: «Εκτός πραγματικότητας στην κυβέρνηση, υποβαθμίζουν σχολεία λίγο πριν το πρώτο κουδούνι»

«Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έχει βάλει το δημόσιο σχολείο στο στόχαστρο», δήλωσε ν, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης

Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για τον αιφνιδιαστικό υποβιβασμό σχολείων του νομού, λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έχει βάλει το δημόσιο σχολείο στο στόχαστρο. Με μία εντελώς αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη κίνηση, λίγες μόνο μέρες πριν το πρώτο κουδούνι, η Υπουργός Παιδείας προχωράει σε υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα.

Μόνο στον νομό Ηρακλείου καταργούνται 70 μόνιμες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τα εργασιακά κεκτημένα του κλάδου.

Με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση καλούμε την αρμόδια Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του ΦΕΚ, επαναφέροντας τις οργανικές της Π.Ε. Ηρακλείου που καταργήθηκαν».


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια