Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Συνάντηση με τον σύλλογο τριτέκνων Ηρακλειου - Τι συζητήθηκε

Κρήτη
Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Συνάντηση με τον σύλλογο τριτέκνων Ηρακλειου - Τι συζητήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Αχλαδιανάκης με μέλη του ΔΣ και είχαν μία πολύ γόνιμη συζήτηση για το Δημογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων  του νομού Ηρακλείου. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Αχλαδιανάκης με μέλη του ΔΣ και είχαν μία πολύ γόνιμη συζήτηση για το Δημογραφικό.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Τριτέκνων τόσο για πολύ σημαντικό έργο του Συλλόγου όσο και για τη φιλοξενία του και για το υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις που του παρέδωσε. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης Απογραφής που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ δήλωσε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος του Δημογραφικού δεν είναι μία σημαία ευκαιρίας αλλά οφείλει να είναι μία διακομματική επιδίωξη χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το Δημογραφικό σήμερα είναι ένα μείζον εθνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 Από το 2011 και μετά, για πρώτη φορά για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν στοιχεία ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Ενώ σύμφωνα με τις προβολές πρόσφατης έρευνας της διαΝΕΟσις, μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι (8,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με το μεσαίο σενάριο) και γηραιότεροι (το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, από 1/5 σήμερα. Και μία χώρα μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή οικονομική ανάπτυξη μόνο αν ο πληθυσμός των οικονομικά ενεργών πολιτών της αυξάνεται κατά τουλάχιστον 2% κάθε χρόνο. Αν δεν αυξάνεται τόσο ή αν μειώνεται τότε η διατήρηση σταθερών τιμών ανάπτυξης είναι σχεδόν αδύνατη. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει αποφασιστικά στην προσχολική αγωγή και κανένα παιδί να μην μένει εκτός ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής ανέλιξης.

Η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζοντας ότι ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη προχώρησε σε μία σειρά πρωτοβουλιών όπως η χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% σε 13%. Ενώ το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ θα παρέχει οικονομική ενίσχυση για τη φύλαξη βρεφών από δύο μηνών έως 2,5 χρονών. Παράλληλα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούνται μονάδες παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις που θα εξυπηρετήσουν 2.500 βρέφη και νήπια.

Επιπρόσθετα χρηματοδοτείται η δημιουργία 50.000 νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει στη ΔΕΘ ένα πρόγραμμα για φθηνότερη στέγη για τα νέα ζευγάρια. Κλείνοντας τόνισε την πολύ σημαντική συμβολή των τρίτεκνων οικογενειών στο πρόβλημα του δημογραφικού και την ανάγκη εξέτασης του δίκαιου αιτήματός τους για εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News