ΠΑΓΝΗ: Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι - Ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (βίντεο)

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι - Ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με κύριο αίτημα την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους - Την ίδια ώρα μήνας κινητοποιήσεων χαρακτηρίζεται ο Σεπτέμβριος τους για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας
  • Αγανάκτηση στους εργαζόμενους προκαλούν οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους
  • «Να σταματήσει η κοροϊδία» δηλώνει ο Δημήτρης Βρύσαλης
  • Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
  • Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους, χωρίς καμία περικοπή και καθυστέρηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, το οποίο προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου.

    Οι υγειονομικοί οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη στα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα, τονίζουν την ανάγκη ανάκλησης των αναστολών εργασίας σε συνάδελφους τους.

    Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος τόνισαν, με τους ίδιους να κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε προγενέστερη ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, αγανάκτηση τους προκαλούν:

    «● οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μας,

    • η άρνηση όλων των κυβερνήσεων για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, που είναι πετσοκομμένοι κατά 40%, και επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού,

    Προκλητική είναι η κυβερνητική δήλωση ότι ο κρατικός προϋπολογισμός, που το 2022 κατέγραψε υπέρβαση εσόδων κατά 4,79 δις ευρώ – ενώ και η αύξηση του ΑΕΠ ξεπερνά το 4% - «δεν αντέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ αύξηση» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

    Εξίσου προκλητική είναι η άρνηση των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικά τα ιατρικά μισθολόγια του 2017 και του 2012 και επιβάλουν την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών στις αποδοχές των γιατρών.

    • η «εκτόξευση» των τιμολογίων ρεύματος και οι συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

    Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουμε μαζί:

    ► Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων (πρόσθετες και τακτικές εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) χωρίς καμία περικοπή και καθυστέρηση

    ► Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

    Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανάκληση των αναστολών εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

    ΟΧΙ στην ακρίβεια, τη φοροληστεία και το «πάγωμα» των μισθών μας».

    Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Μήνας κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους

    Καλό μήνα με ανακοίνωση δυναμικών κινητοποιήσεων μας είπαν το πρωί της Πέμπτης, 1 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Ιεράπετρας, ενώ πριν λίγες μέρες σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, είχε προαναγγείλει την οργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου μέσα στον Σεπτέμβρη, σαν μια νέα αφετηρία νέων αγώνων της τοπικής κοινωνίας, που διεκδικεί ένα πλήρως στελεχωμένο και καλά οργανωμένο Γενικό Νοσοκομείο στη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κρήτης, βάζοντας τέλος στα σχέδια υποβάθμισης του, που είναι πλέον ορατά.

    «Διαβάσαμε με θλίψη σήμερα, την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας όπου υπηρέτησα κι εγώ για πολλά χρόνια. Στο Σύλλογο φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας δεν έχουμε προλάβει να βγάλουμε ανακοίνωση στήριξης της κινητοποίησης που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας για τους λόγους που εξηγούν οι ίδιοι. Είναι όμως αυτονόητο ότι και ο Σύλλογος μας θα δώσει το «παρών» σε αυτή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως πιστεύω και ο κάθε Ιεραπετρίτης που νοιάζεται για την τύχη του Νοσοκομείου που τον εξυπηρετεί», μας είπε η γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Πόπη Δασκαλάκη , η οποία έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες που έχει δώσει η τοπική κοινωνία κατά την περίοδο της εφαρμογής των μνημονίων.

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι, το ποτήρι ξεχείλισε!

    «Έχουμε εξαντλήσει όλα τα νόμιμα και ηθικά μέσα που διαθέτουμε, ώστε να καταστήσουμε σαφές στην κεντρική ηγεσία την καταχρηστική και άστοχη Διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Μανόλη Καλλιονάκη. 

    Η κεντρική ηγεσία προφανώς, δια της σιωπής στην αρχή, του ψέματος στη συνέχεια και της αδράνειας της, πιστεύει ότι είναι όλα καλώς καμωμένα. Ο εκφοβισμός εκ μέρους της Διοίκησης, ο ρεβανσισμός και η απειλή Διοικητικών κυρώσεων καλά κρατούν, ακόμη και στην εκφορά λόγου, που δεν συμπορεύεται με τις παράλογες απαιτήσεις της Διοίκησης, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που μας έχει εξουθενώσει σωματικά και ψυχικά. Δε γνωρίζουμε αν μεταπολιτευτικά (ή και πριν) υπήρξε τέτοια παράφορη καταπάτηση εργατικών και Συνταγματικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο Τομέα», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

    Περιμένουν πολλά από τη νέα διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

    «Οι παραιτήσεις των συναδέλφων τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίστηκαν αδιάφορα έως κυνικά τόσο από την 7η ΥΠΕ όσο και από την κεντρική ηγεσία. Η κραυγή αγωνίας μας για την επιβίωση του Νοσοκομείου μας, κατέληξε ψίθυρος πίσω από κλειστές πόρτες όπου η εξύφανση του καινούργιου σχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, δεν δύναται να συμπεριλάβει τις «ιδιάζουσες» ανάγκες της Περιφέρειας.

    Η αλλαγή διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και η αντικατάσταση από εξέχων μέλος της κοινωνίας της Ιεράπετρας, θα έπρεπε να σηματοδοτήσει και την αλλαγή των κακώς πεπραγμένων, που οδηγούν μαθηματικά στην εξαθλίωση , υποβάθμιση και τέλος στην εξαφάνιση του Οργανισμού μας.

    Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Άκρα του τάφου σιωπή από τη νέα Διοίκηση της 7 ης ΥΠΕ η οποία ήταν ενήμερη για όσα έχουν συμβεί, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ύβρις κατοικεί στον θώκο εξουσίας», αναφέρουν συγκεκριμένα ζητώντας έμμεσα από τον Ιεραπετρίτη, νέο διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου να βοηθήσει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

    Η οριστική διαγραφή της Διευθύντριας του Ακτινολογικού Τμήματος από τα μητρώα εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας - εξαιτίας της προ μηνός παραίτησης της, με την οποία δεν ασχολήθηκε κανείς- καθώς και η απογοήτευση του έταιρου Ιατρού ακτινολόγου ο οποίος λίαν συντόμως σκέφτεται να ακολουθήσει την άγουσα προς νέους και πιο πρόσφορους τόπους εργασίας, θα σημάνει οριστικά και τη σφράγιση του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια την ταφόπλακα στη λειτουργία του Οργανισμού.

    «Παράλληλα η νέα προκήρυξη που έχει αναγγείλει το Υπουργείο Υγείας δείχνει ξεκάθαρα την στάση του για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, μιας και έχει προκηρύξει μόνο μια θέση Ιατρού Παθολόγου, δυο θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού (ενός Τ.Ε και ενός ΔΕ) καθώς και ελάχιστο λοιπό προσωπικό!

    Η αδιαφορία με την οποία η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , έχει φέρει σε απόγνωση και έχει θυμώσει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη του οργανισμού του Νοσοκομείου, που τελικά οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα με τις ευλογίες των εξωνοσοκομειακών ανωτέρων μας, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς.

    Ενημερωθήκαμε δε για τη δημιουργία κλινικής - Πολυϊατρείων στην Ιεράπετρα. Αν όντως ισχύει, μήπως το όλο εγχείρημα της αποξήλωσης του οργανισμού του Νοσοκομείου έχει σχέση με αυτό; Αν ναι τότε μιλάμε για σκάνδαλο.

    Κύριε Παπαβασιλείου ως εξέχων μέλος της κοινωνίας αλλά και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας συμπλέετε με τον τρόπο τον οποίο διοικεί ο Αν. Διοικητής;;;

    Κύριοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και οι επιλογές σας, δεν σας έχουν δικαιώσει.

    Και επειδή καταλαβαίνουμε πως δεν θέλετε να χαλάσετε την βόλεψη του εκλεκτού σας Αν. Διοικητή κ. Μανόλη Καλλιονάκη ο οποίος δρα με τις δικές σας πλάτες κύριοι κυβερνόντες πολιτικοί και μη, σας δηλώνουμε ευθέως ότι δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου μας!

    Καλούμε όλους τους φορείς, τους Συλλόγους και τον κόσμο της Ιεράπετρας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News