Μια ετοιμόρροπη γέφυρα στο Καβροχώρι (βίντεο)

Ηράκλειο
Μια ετοιμόρροπη γέφυρα στο Καβροχώρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επισκευή της, τονίζοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάρρευσης

Μετά από πολλούς χειμώνες και κακοκαιρίες, το γεφυράκι που βρίσκεται στο χωριό Καβροχώρι του Δήμου Μαλεβιζίου έχει αλλάξει εντελώς όψη.

Η γέφυρα αποτελεί ζωτικό σημείο διέλευσης στην περιοχή, η οποία δυστυχώς είναι παρατημένο στη φθορά του χρόνου και οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επισκευή της, τονίζοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάρρευσης, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη διέλευση των δημοτών, ενώ η εναλλακτική διαδρομή που προτείνεται καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση.

Μολονότι ο δήμος έχει τοποθετήσει κόκκινη κορδέλα, εφιστώντας την προσοχή των διερχόμενων οδηγών, οι κάτοικοι καταγγέλουν σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο της αποκατάστασης των φθορών και ζημιών που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Μαλεβιζίου εξηγεί πως το πρόβλημα θα είχε ήδη λυθεί, αλλά κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, καθώς στη μελέτη εμπλέκεται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Έστω και με αργά βήματα, ο σχεδιασμός για την επισκευή της γέφυρας προχωρά, με τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, να τονίζουν ότι πρόκειται για μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News