Κοκκίνη Χάνι: Γυαλιά-καρφιά το παλιό δημοτικό - Τι αναφέρουν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κοκκίνη Χάνι: Γυαλιά-καρφιά το παλιό δημοτικό - Τι αναφέρουν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες ντροπής στου Κοκκίνη - Βάνδαλοι εισέβαλαν σε σχολείο, σπάζοντας τζάμια και εξοπλισμό - Τέτοιου είδους συμπεριφορές γεννούν ερωτηματικά και προβληματισμούς

Θύμα βανδαλισμού έπεσε το παλιό δημοτικό σχολείο στου Κοκκίνη Χάνι από αγνώστους, που κατά τη διάρκεια της νύχτας εισέβαλαν στο κτηριακό συγκρότημα και τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά». Ο τηλεοπτικός φακός της «ΚΡΗΤΗ TV» βρέθηκε εκεί και αποτύπωσε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το παλιό δημοτικό σχολείο, με τον δήμαρχο της περιοχής και κατοίκους να μιλούν για μια κατάσταση ιδιαιτέρως άσχημη, που πρέπει να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία σε κάθε δημότη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος, η τοπική κοινότητα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε τέτοια φαινόμενα να καταδικάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι εισέβαλαν σε δημοτικό σχολείο στο Κοκκίνη Χάνι και έσπασαν κυριολεκτικά ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και στεναχώρια για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σχολείο. Σπασμένα τζάμια, πεταμένα χαρτιά, σκισμένα βιβλία και ένα διαλυμένο φωτοτυπικό μηχάνημα είναι η εικόνα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι που βρέθηκαν προχθές Δευτέρα το πρωί στον χώρο.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος μίλησε στο neakriti.gr και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας: «Γίναμε δέκτες παραπόνων και πήγαμε και είδαμε την κατάσταση που επικρατεί. Μιλάμε για πλήρη καταστροφική μανία σε σχολείο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, που αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο νέο κτηριακό συγκρότημα που γίνεται νοτίως της εθνικής στον ΒΟΑΚ. Μετά λύπης παρατηρήσαμε βανδαλισμούς στους χώρους του σχολείου και στις αίθουσες».

«Είχαμε προειδοποιήσει»

Ο Γ.Μ., κάτοικος της περιοχής που ζει κοντά στο σχολείο που έπεσε θύμα βανδαλισμού, τόνισε ότι: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Φαίνεται πως τα παιδιά που πραγματοποίησαν αυτές τις πράξεις είναι παραβατικά. Έρχονται και μένουν εδώ μέχρι τις 2-3 τα ξημερώματα. Πριν από δύο μήνες υπήρχαν 4-5 κάδοι απορριμμάτων και, δυστυχώς, έπεσαν και αυτοί θύματα βανδαλισμού. Τους είχαν σπάσει και τα είχαν αδειάσει όλα στην αυλή».

Το συγκεκριμένο σχολείο έχει μετακινηθεί φέτος σε καινούργιο σχολικό συγκρότημα και έτσι οι περισσότερες αίθουσες ήταν ήδη άδειες. Η «ΚΡΗΤΗ ΤV» βρέθηκε εκεί και αποτύπωσε τα αντικείμενα που είχαν μείνει πίσω, στα οποία οι άγνωστοι που εισέβαλαν στον χώρο ξέσπασαν με αγριότητά τους, προκειμένου να διασκεδάσουν. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, το οποίο, αν δεν ελεγχθεί, θα πάρει άσχημες διαστάσεις.

«Το πρόβλημα θα συνεχιστεί. Αυτό το σχολείο, που άδειασε εξαιτίας της μετακίνησης στο νέο κτηριακό συγκρότημα, θα έχει την τύχη των κτηρίων της πρώην αμερικανικής Βάσης. Τους έχουμε ειδοποιήσει. Ο μοναδικός τρόπος για να προστατευτεί ο συγκεκριμένος χώρος είναι να τον περιφράξουν, ώστε κανένας να μην μπορεί να μπαίνει μέσα ούτε από τα κάγκελα», ανέφερε ο Γ.Μ.

Έντονος προβληματισμός - Καταδικάζουν το φαινόμενο

«Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαρά άτομα μπήκαν και έσπασαν όλα τα τζάμια των αιθουσών, με σημαντικές δολιοφθορές. Καταδικάζουμε απερίφραστα το φαινόμενο και καλούμε την τοπική κοινότητα σε εγρήγορση, προκειμένου τέτοιου είδους φαινόμενα να παταχθούν. Και οι γονείς, συμμετέχοντας σε αυτήν την εγρήγορση, καταδικάζουν και πατάσσουν το φαινόμενο, προτρέποντας τους μαθητές να μην επαναλάβουν τέτοιες ενέργειες», είπε από την πλευρά του ο κ. Σέγκος.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές γεννούν ερωτηματικά και προβληματισμούς. Με δεδομένο ότι ένας τέτοιος χώρος σαν το σχολείο ανοίγει πόρτες στον πολιτισμό, τη γνώση και το ήθος, μόνο λυπηρό μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το συμβάν και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία όπως η σημερινή, που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News