Ηράκλειο: Εργασίες διαπλάτυνσης στον Αϊ Γιάννη Χωστό - Τέλη Σεπτεμβρίου η ανάδειξή του (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εργασίες διαπλάτυνσης στον Αϊ Γιάννη Χωστό - Τέλη Σεπτεμβρίου η ανάδειξή του (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από απίστευτες καθυστερήσεις δεκαετιών και αφού προηγήθηκαν τραγελαφικές καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού, ξεκίνησαν εργασίες διαπλάτυνσης σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου

Τέσσερις μήνες μετά το κυκλοφοριακό χάος στον Αϊ Γιάννη Χωστό και στον κόμβο της οργής που υλοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκίνησαν την Τρίτη 30 Αυγούστου, οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου για τις ανάγκες κατασκευής του δεύτερου κυκλικού κόμβου μετά τη γέφυρα του Αϊ Γιάννη Χωστού.

Πρόκειται για μια προσωρινή λύση, όπως σημειώνει ο Νίκος Συριγωνάκης, ο οποίος εκτιμά ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αναδειχτεί ανάδοχος για την αναβάθμιση μικρού οδικού τμήματος στο πλαίσιο της μελέτης «Ηράκλειο- Μαλάδες- Προφήτης Ηλίας».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από απίστευτες καθυστερήσεις δεκαετιών και αφού προηγήθηκαν τραγελαφικές καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού, ξεκίνησαν εργασίες διαπλάτυνσης σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου, για τις ανάγκες κατασκευής κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Φοινικιάς-Μαλάδων.

Προσωρινή λύση

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, μίλησε στην «ΚΡΗΤΗ TV», υπογραμμίζοντας: «Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες για να ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα του οδικού άξονα στην περιοχή του Αϊ Γιάννη του Χωστού. Πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχαν γίνει κάποιες εργασίες στη νότια πλευρά του οδικού άξονα. Θα ασφαλτοστρώσουμε το σημείο αυτό, καθώς και άλλες αστοχίες που παρατηρούνται κατά μήκος του δρόμου».

Πρόκειται για μια προσωρινή λύση, που στοχεύει να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην ευρύτερη περιοχή, όπως σχολίασε ο Νίκος Συριγωνάκης.

«Αμέσως μετά, εφόσον είναι δυνατό και πάρουμε τις σχετικές εγκρίσεις, όπως είχαμε προαναγγείλει και σχεδιάσει, θα κατασκευαστεί ο επόμενος κόμβος στη διασταύρωση Φοινικιάς-Μαλάδων, όπου με αυτόν τον κόμβο ολοκληρώνονται οι προσωρινές λύσεις. Είναι προσωρινές οι λύσεις», είπε ο κ. Συριγωνάκης.

Ανησυχία για τους ευκάλυπτους

Εντωμεταξύ, προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στους πολίτες οι εικόνες με τις ρίζες τεράστιων ευκαλύπτων που προεξέχουν από το χώμα, με το συνεργείο να προχωρά στην κοπή τους για τις ανάγκες του έργου.

Διερχόμενος οδηγός, που περνούσε την Τρίτη 30 Αυγούστου, από την περιοχή, είδε την κοπή ριζών των ευκαλύπτων και εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς ο κίνδυνος να υπάρξει τραυματισμός είναι αρκετά μεγάλος. Γι’ αυτό θα πρέπει η Περιφέρεια να προσέξει τόσο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των οδηγών των διερχόμενων αυτοκινήτων, όσο και την ασφάλεια του δρόμου.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ρίζες», αναφώνησε διερχόμενος οδηγός.

Εν αναμονή αναδόχου - Τέλη Σεπτεμβρίου η ανάδειξή του

Όπως εκτίμησε ο αντιπεριφερειάρχης, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αναδειχτεί ανάδοχος για την αναβάθμιση μικρού οδικού τμήματος στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού, μετά τη γέφυρα, στο πλαίσιο της μελέτης «Ηράκλειο- Μαλάδες- Προφήτης Ηλίας», ενώ ο δρόμος, όπως φαίνεται, είναι μακρύς για την υλοποίηση του οραματικού έργου, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 11 ισόπεδους κόμβους.

«Το θετικό σημείο σε ολόκληρη τη διαδικασία είναι πως ο διαγωνισμός που είχαμε προαναγγείλει είναι ήδη “στον αέρα”. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό έργου ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, αμέσως μετά τη γέφυρα και για τα 300-400 μέτρα. Οι απαλλοτριώσεις προχωρούν κανονικά και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί οριστική λύση. Τέλη Σεπτεμβρίου ευελπιστούμε να έχουμε ανάδοχο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News