Οδοιπορικό του neakriti.gr στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο Καστελίου (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Οδοιπορικό του neakriti.gr στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο Καστελίου (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης του τέρμιναλ στο διεθνές αεροδρόμιο

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, αυτό του διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο όπως εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα απογειώσει τον Κρητικό τουρισμό.

Το neakriti.gr βρέθηκε στο εργοτάξιο, καταγράφοντας τις εργασίες θεμελίωσης του τέρμιναλ, όπου έχουν τοποθετηθεί τέσσερις οικοδομικοί γερανοί ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν άλλοι δύο. Σε ότι αφορά τις χωματουργικές εργασίες βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωση τους, στον διάδρομο, στον τροχόδρομο και στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών

Όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, δεν φοβούνται τον ερχόμενο Χειμώνα καθώς έχουν στρώσει επίλεκτα υλικά στα επιχώματα ενώ το επόμενο τρίμηνο, οι θέσεις εργασίες όπως εκτιμάται θα διπλασιαστούν.

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι θα αντικαταστήσει το εδώ και χρόνια κορεσμένο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως, κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης. 

Παράλληλα, είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στη νοτιοανατολική  Μεσόγειο και έτσι η Κρήτη θα αναδειχθεί σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής. 

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη, να συνιστά υπομονή στους υποψήφιους επενδυτές καθώς σε 14 μήνες , θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις χρήσεις γης, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News