Ηράκλειο

«Κρητικός Διατροφικός Πολιτισμός: Γη, Τροφή, Υγεία»: Σήμερα η εναρκτήρια εκδήλωση στη Χερσόνησο

Η αλλαγή του προγράμματος της εναρκτήριας εκδήλωσης οφείλεται στις βροχές - Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου, το Θέατρο Σκιών Κρήτης – Άθως Δανέλλης που παρουσίασε τη γαστρονομική κωμωδία «Ο Καραγκιόζης Διατροφολόγος».

Οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν σε όμορφα παραδοσιακά σοκάκια, δοκίμασαν κεράσματα στη Γειτονιά των μαγειρεμάτων, θαύμασαν τη φωτογραφική έκθεση «Ιστορικές Διαδρομές» στο Μουσείο Επισκοπής, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φορείς της Πακρήτιας Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Πιλοτικού Θεσμού «Κρητικός Διατροφικός Πολιτισμός: Γη, Τροφή, Υγεία» μεταφέρθηκε για σήμερα Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα σε περιοχές της Επισκοπής του δήμου Χερσονήσου. Τις εκδηλώσεις, που είναι τριήμερες, διοργανώνει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή του προγράμματος της εναρκτήριας εκδήλωσης οφείλεται στις βροχές. Σημειώνεται πως η συναυλία του Βασίλη Σκουλά, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 26 Αυγούστου, θα δοθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, στο πάρκο Παναγιωτάκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, εισηγήσεις-τοποθετήσεις για τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό, περιήγηση στα περίπτερα οικοτεχνών και άλλων παραγωγών και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης, υπογράφονται συνεργασίες μεταξύ της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και φορέων της Ιταλίας, συγκεκριμένα της «Ένωσης των πιο Όμορφων Χωριών της Τοσκάνης» και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Καλαβρίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για σήμερα Σάββατο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια