Ηράκλειο: Σκάβουν σύρριζα στις ρίζες των δέντρων στη Λεωφόρο Κνωσού (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σκάβουν σύρριζα στις ρίζες των δέντρων στη Λεωφόρο Κνωσού (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δρόμος κόβεται παράλληλα του πεζοδρομίου όπου υπάρχουν φυτεμένα δέντρα και που ανάλογα το είδος των δέντρων απλώνουν τις ρίζες τους όχι μόνο προς το πεζοδρόμιο, αλλά και προς τον δρόμο, δηλαδή την άσφαλτο

Την ώρα που πλέον εξετάζεται αν το πεύκο της λεωφόρου Δημοκρατίας που σκότωσε άνθρωπο φέρει πλήρες ριζικό σύστημα ή έχει αποκοπεί σημαντικό μέρος αυτού από κάποιο μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών που φαίνεται ότι έγιναν σύρριζα στο πεζοδρόμιο και ακριβώς στο σημείο που ένα πεύκο θα άπλωνε τις ρίζες του, το μοτίβο επαναλαμβάνεται στη λεωφόρο Κνωσού.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την περίπτωση αν οι εργασίες έγιναν από τη ΔΕΥΑΗ, με αυτεπιστασία ή εργολάβο ή είναι εργασίες άλλων δικτύων όπως ίντερνετ ή τηλεφωνίας, σημασία έχει ότι η πρακτική συνεχίζεται.

Ο δρόμος κόβεται παράλληλα του πεζοδρομίου όπου υπάρχουν φυτεμένα δέντρα και που ανάλογα το είδος των δέντρων απλώνουν τις ρίζες τους όχι μόνο προς το πεζοδρόμιο, αλλά και προς τον δρόμο, δηλαδή την άσφαλτο.

Σε περίπτωση όμως που κοπεί μια στηρικτική ρίζα το δέντρο καθίσταται με σοβαρή αναπηρία και σε περίπτωση ασθενείας του γίνεται περισσότερο ευάλωτο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ανατροπής του, όπως με το πεύκο, αν τελικά αποδειχτεί ότι έγινε έτσι.

Οι εικόνες που δημοσιεύονται σήμερα Σάββατο 27 Αυγούστου, στο neakriti.gr, δείχνουν ότι κάποιο έργο, δίκτυο, κατασκευάζεται στη λεωφόρο Κνωσού. Οι τομές είναι όμοιες με εκείνες στη λεωφόρο Δημοκρατίας και γίνονται ξυστά στο πεζοδρόμιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News