Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Ποιος έσκαψε δίπλα στις ρίζες του πεύκου αν δεν ήταν η ΔΕΥΑΗ;

Κρήτη
Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Ποιος έσκαψε δίπλα στις ρίζες του πεύκου αν δεν ήταν η ΔΕΥΑΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο χθεσινό δημοσίευμα του neakriti.gr, «Τραγωδία στη λεωφόρο Δημοκρατίας: Έργα λάβωσαν τις ρίζες του πεύκου;», απάντησε η ΔΕΥΑΗ τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει έργα στο σημείο εδώ και δεκαετίες

Την αντίδραση της ΔΕΥΑΗ διά των υπηρεσιακών της και όχι πολιτικών παραγόντων της, προκάλεσε το χθεσινό (Πέμπτη 25 Αυγούστου) δημοσίευμα του neakriti.gr, για τα «μπαλώματα» στην άσφαλτο της λεωφόρου Δημοκρατίας, που δείχνουν παρεμβάσεις σε απόσταση αναπνοής από το φονικό πεύκο και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή οι στηρικτικοί ριζικοί κλάδοι του δέντρου να έχουν ακόμη και αποκοπεί.

Η ΔΕΥΑΗ αρνείται ότι έχει κάνει έργα στο σημείο εδώ και δεκαετίες. Όμως τα «μπαλώματα» στον δρόμο και οι τομές υπάρχουν και οδηγούν καθέτως και οριζοντίως στα φρεάτια γύρω από το δέντρο.

Το τι πραγματικά συμβαίνει θα διαπιστωθεί από τις έρευνες και τους πραγματογνώμονες. Μετά από αυτές τις επισημάνσεις, η ΔΕΥΑΗ απάντησε στο χθεσινό ρεπορτάζ, που έκανε λόγο για έργα και εργολαβίες που θα ψαχτούν για τυχόν πρόκληση ζημιάς στο ριζικό σύστημα.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της απάντησης:

«Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας με τίτλο “Τραγωδία στη λεωφόρο Δημοκρατίας: Έργα λάβωσαν τις ρίζες του πεύκου;” αφήνονται υπαινιγμοί ότι η πτώση του δέντρου επί της οδού Δημοκρατίας ενδεχομένως να οφείλεται και σε κάποιο έργο της ΔΕΥΑΗ ή σε διαρροή των δικτύων της (“...φαίνεται καθαρά η κάθετη τομή-έργο της ΔΕΥΑΗ που διέρχεται του οδοστρώματος και φτάνει στο πεζοδρόμιο, όπου βρίσκονται και τα φρεάτια που μαρτυρούν την ύπαρξη δικτύου αγωγών”).

Για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας από το ως άνω δημοσίευμα, σας ενημερώνουμε με το παρόν ότι:

α) Τα δίκτυα της ΔΕΥΑΗ στο συγκεκριμένο σημείο έχουν τοποθετηθεί προ δεκαετιών και λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

β) Επίσης δεν έχει γίνει οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη παρέμβαση ή επισκευή εκ μέρους μας στο συγκεκριμένο σημείο τα τελευταία χρόνια.

γ) Η τομή που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας δεν αφορά έργο ύδρευσης-αποχέτευσης και δεν έχει γίνει από τη ΔΕΥΑΗ.

δ) Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής δικτύου ύδρευσης ή αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σημείο.

ε) Όπου σε άλλα σημεία της πόλης εκτελούνται είτε έργα τοποθέτησης δικτύων είτε σημειακές επεμβάσεις/επισκευές, υπάρχει πάντα πρόνοια για να μη λαμβάνει χώρα κοπή των στηρικτικών-ριζικού συστήματος των δέντρων, ώστε να μην τραυματίζονται αυτά και να δημιουργείται οποιοσδήποτε κίνδυνος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News