Ευγένιος για Δημήτρη Γιαννακουλάκη: «Ο ουρανός άνοιξε για να δεχτεί ένα μεγάλο Ηρακλειώτη»

Κρήτη
Ευγένιος για Δημήτρη Γιαννακουλάκη: «Ο ουρανός άνοιξε για να δεχτεί ένα μεγάλο Ηρακλειώτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το «ύστατο χαίρε» στο εμβληματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Φίλοι, συναγωνιστές από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ψηφοφόροι αλλά και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο «αντίο» σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου στον εμβληματικό Ηρακλειώτη Δημήτρη Γιαννακουλάκη.

Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο ακούστηκαν επικήδειοι στην μνήμη του λαοφιλή πολιτικού ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγένιου με τον ίδιο να αναφέρει:

«Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι άνοιξε ο ουρανός μία τέτοια μέρα γιορτής για το Ηράκλειο για να υποδεχτεί έναν μεγάλο Ηρακλειώτη το Δημήτρη Γιαννουλάκη».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γιαννακουλάκη

Πέρα από την κομματική του διαδρομή, ο Δημήτρης Γιαννουλάκης ήταν επίσης ένας άνθρωπος που, τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως δραστήριος παράγοντας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου, ξεχωρίζοντας ως πολιτικός και ως άνθρωπος για τον ενωτικό του λόγο και ρόλο, που αποτελούσε πάντοτε και το κυρίαρχο γνώρισμα του χαρακτήρα του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας λειτούργησε ως παράγοντας σταθερότητας και ισορροπίας και πάντα υπήρξε «εργάτης» της παράταξης της Ν.Δ., δίχως να δίνει σημασία σε αξιώματα, «οφίτσια», προσωπική αναγνώριση και αυτοπροβολή.

Σε ό,τι αφορά τη δράση του στον χώρο της κυβερνώσας παράταξης, ένα βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο για τον Δημήτρη Γιαννουλάκη ήταν η διατήρηση προσωπικών στενών σχέσεων με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, αλλά και επαφές όταν ερχόταν στο νησί. Υπήρξε στενός φίλος με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αποζητούσε συχνά τη νηφάλια άποψή του και την εμπειρία της μακράς πολιτικής του σταδιοδρομίας στα ενεργά κομματικά αξιώματα.

Ήταν παντρεμένος με την Κούλα Ασπιρτάκη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωστή (που είναι μέλος της ΝΟΔΕ) και τον Γιώργο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Καλό Χωριό Πεδιάδος του δήμου Γουβών. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ/Ν.Δ. Ηρακλείου και από το 1986 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου.

Ασχολήθηκε με το εμπόριο, με επιχείρηση υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής ενός πρότυπου, σύγχρονου οικισμού, διεθνούς εμβέλειας, πρωτόγνωρου στα ελληνικά δεδομένα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προβολή του νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης διεθνώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News