default-image

Ντόρα Μπακογιάννη: «Την απώλεια του Δημήτρη θα την καταλάβει ολόκληρη η κοινωνία» (εικόνες)

Κρήτη
Ντόρα Μπακογιάννη: «Την απώλεια του Δημήτρη θα την καταλάβει ολόκληρη η κοινωνία» (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βουλευτής Χανίων και καρδιακή φίλη του Δημήτρη Γιαννουλάκη έφτασε στον Άγιο Μηνά για να πει το τελευταίο «αντίο» στον εκλιπόντα

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στενή οικογενειακή φίλη και συναγωνίστρια του αποθανόντος Δημήτρη Γιαννουλάκη έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου, για να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στο εμβληματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη, στιγμές πριν την είσοδο της τον Ιερό Ναό δήλωσε στο neakriti.gr:

«Την απώλεια του Δημήτρη Γιαννουλάκη θα την καταλάβει όχι μόνο η παράταξη αλλά ολόκληρη η κοινωνία»

Σε χθεσινές δηλώσεις της στον ιστότοπο μας, η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας για τον φίλο και συναγωνιστή της ανέφερε τα παρακάτω:

«Ήταν ένας αδερφός, ήταν η ψυχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά, δεν υπήρχε μέρα που να μην συζητήσουμε με τον Δημήτρη για τα συμβαίνοντα και τις πολιτικές εξελίξεις, δεν υπήρχε βράδυ που να μην με καλέσει για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα. Χωρίς τον Δημήτρη Γιαννουλάκη, δεν το κρύβω, ότι φαντάζει πολύ δύσκολο το να βρεθώ στο Ηράκλειο και να μην ακούσω την φωνή του να με καλωσορίζει. Είναι πολύ βαριά μέρα για όλους εμάς, όλους εμάς που δουλέψαμε μαζί του, που χαρήκαμε, που κλάψαμε, που περάσαμε όλες αυτές τις φάσεις της Νέας Δημοκρατίας από παλιά.»

Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης ήταν «πάνω από όλα άνθρωπος», όπως υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας:

«Τον περιέγραφε μια έμφυτη ευγένεια και ευαισθησία, ήταν ένας άνθρωπος που νοιαζότανε για το πρόβλημα του καθενός είτε ήταν είτε δεν ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Η αρχοντιά του, η λεβεντιά του, η ευγένεια του, η φωνή του θα μας λείψει πάρα πολύ.»

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γιαννουλάκη

Πέρα από την κομματική του διαδρομή, ο Δημήτρης Γιαννουλάκης ήταν επίσης ένας άνθρωπος που, τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως δραστήριος παράγοντας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου, ξεχωρίζοντας ως πολιτικός και ως άνθρωπος για τον ενωτικό του λόγο και ρόλο, που αποτελούσε πάντοτε και το κυρίαρχο γνώρισμα του χαρακτήρα του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας λειτούργησε ως παράγοντας σταθερότητας και ισορροπίας και πάντα υπήρξε «εργάτης» της παράταξης της Ν.Δ., δίχως να δίνει σημασία σε αξιώματα, «οφίτσια», προσωπική αναγνώριση και αυτοπροβολή.

Σε ό,τι αφορά τη δράση του στον χώρο της κυβερνώσας παράταξης, ένα βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο για τον Δημήτρη Γιαννουλάκη ήταν η διατήρηση προσωπικών στενών σχέσεων με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, αλλά και επαφές όταν ερχόταν στο νησί. Υπήρξε στενός φίλος με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αποζητούσε συχνά τη νηφάλια άποψή του και την εμπειρία της μακράς πολιτικής του σταδιοδρομίας στα ενεργά κομματικά αξιώματα.

Ήταν παντρεμένος με την Κούλα Ασπιρτάκη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωστή (που είναι μέλος της ΝΟΔΕ) και τον Γιώργο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Καλό Χωριό Πεδιάδος του δήμου Γουβών. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ/Ν.Δ. Ηρακλείου και από το 1986 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου.

Ασχολήθηκε με το εμπόριο, με επιχείρηση υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής ενός πρότυπου, σύγχρονου οικισμού, διεθνούς εμβέλειας, πρωτόγνωρου στα ελληνικά δεδομένα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προβολή του νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης διεθνώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News