Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Γιαννουλάκη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο

Κρήτη
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Γιαννουλάκη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. - Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

Ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ένας άξιος επιχειρηματίας και ένας άνθρωπος που είχε ξεχωρίσει για τη σοβαρότητα και τη μετριοπάθειά του, δε βρίσκεται πια κοντά μας. Θλίψη προκάλεσε την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η είδηση του θανάτου τού πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. Δημήτρη Γιαννουλάκη, που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τα κοινά, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, φίλοι και συγγενείς στον ξεχωριστό αυτό άνθρωπο Δημήτρη Γιαννουλάκη. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο, στις 17:00. Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 16:00.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γιαννουλάκη

Πέρα από την κομματική του διαδρομή, ο Δημήτρης Γιαννουλάκης ήταν επίσης ένας άνθρωπος που, τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως δραστήριος παράγοντας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου, ξεχωρίζοντας ως πολιτικός και ως άνθρωπος για τον ενωτικό του λόγο και ρόλο, που αποτελούσε πάντοτε και το κυρίαρχο γνώρισμα του χαρακτήρα του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας λειτούργησε ως παράγοντας σταθερότητας και ισορροπίας και πάντα υπήρξε «εργάτης» της παράταξης της Ν.Δ., δίχως να δίνει σημασία σε αξιώματα, «οφίτσια», προσωπική αναγνώριση και αυτοπροβολή.

Σε ό,τι αφορά τη δράση του στον χώρο της κυβερνώσας παράταξης, ένα βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο για τον Δημήτρη Γιαννουλάκη ήταν η διατήρηση προσωπικών στενών σχέσεων με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, αλλά και επαφές όταν ερχόταν στο νησί. Υπήρξε στενός φίλος με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αποζητούσε συχνά τη νηφάλια άποψή του και την εμπειρία της μακράς πολιτικής του σταδιοδρομίας στα ενεργά κομματικά αξιώματα.

Ήταν παντρεμένος με την Κούλα Ασπιρτάκη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωστή (που είναι μέλος της ΝΟΔΕ) και τον Γιώργο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Καλό Χωριό Πεδιάδος του δήμου Γουβών. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ/Ν.Δ. Ηρακλείου και από το 1986 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου.

Ασχολήθηκε με το εμπόριο, με επιχείρηση υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής ενός πρότυπου, σύγχρονου οικισμού, διεθνούς εμβέλειας, πρωτόγνωρου στα ελληνικά δεδομένα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προβολή του νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης διεθνώς.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πολιτικός κόσμος της Κρήτης αποχαιρετά τον Δημήτρη Γιαννουλάκη (βίντεο)

Συγκλονισμένη η Ντόρα Μπακογιάννη

Συγκλονισμένη από την απώλεια του Δημήτρη Γιαννουλάκη δήλωσε στο neakriti.gr η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν κάτι παραπάνω από φίλος για την οικογένειά της, αναφέροντας: «Ήταν ένας αδερφός, ήταν η ψυχή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά. Δεν υπήρχε μέρα που να μη συζητήσουμε με τον Δημήτρη για τα συμβαίνοντα και τις πολιτικές εξελίξεις, δεν υπήρχε βράδυ που να μη με καλέσει για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα. Χωρίς τον Δημήτρη Γιαννουλάκη δεν το κρύβω ότι φαντάζει πολύ δύσκολο το να βρεθώ στο Ηράκλειο και να μην ακούσω τη φωνή του να με καλωσορίζει. Είναι πολύ βαριά μέρα για όλους εμάς, όλους εμάς που δουλέψαμε μαζί του, που χαρήκαμε, που κλάψαμε, που περάσαμε όλες αυτές τις φάσεις της Νέας Δημοκρατίας από παλιά».

Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης ήταν «πάνω από όλα άνθρωπος», όπως υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας: «Τον περιέγραφε μια έμφυτη ευγένεια και ευαισθησία, ήταν ένας άνθρωπος που νοιαζότανε για το πρόβλημα του καθενός, είτε ήταν είτε δεν ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Η αρχοντιά του, η λεβεντιά του, η ευγένεια του, η φωνή του θα μας λείψουν πάρα πολύ».

«Αντίο» από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Το συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, έχει ως εξής: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό φίλο και συνοδοιπόρο, τον Δημήτρη Γιαννουλάκη. Έναν ιδιαίτερο άνθρωπο που είχε πάντα στην ψυχή και στο μυαλό του την Κρήτη και την πρόοδό της.

Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης δεν υπήρξε μόνο ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Κρήτης και γνωστός επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα, όραμα και πείσμα.

Αναλάμβανε συνεχώς πρωτοβουλίες για την προβολή της Κρήτης ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος και θυσίες, πάντα στην πρώτη γραμμή να δίνει το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Θέλω να εκφράσω προς την οικογένειά του, τη σύντροφό του Κούλα και τους γιους του, τον Κωστή και τον Γιώργο, αλλά και σε όλους τους οικείους του, τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Περιφερειάρχης Ηρακλείου: «Αφήνει μεγάλο κενό στην κοινωνία του Ηρακλείου»

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Δημήτρη Γιαννουλάκη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Γιαννουλάκη. Η απώλειά του αφήνει μεγάλο κενό στην κοινωνία του Ηρακλείου, την οποία υπηρέτησε επί πολλά χρόνια από το Νομαρχιακό και Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ως επικεφαλής παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Η σπουδαία του διαδρομή στον επιχειρηματικό κλάδο και στην πολιτική αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Στη σύζυγο και τα παιδιά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Ας είναι αιωνία η μνήμη του», ανέφερε σχετικά.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου

«Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην πολιτική του διαδρομή, διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητα, τη σοβαρότητα, την ευγένεια του χαρακτήρα του, καθώς και για την ανιδιοτελή αγάπη του και τη διάθεση προσφοράς στο Ηράκλειο και την Κρήτη. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ανακοίνωσε: «Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Γιαννουλάκη, έναν συντοπίτη μας με καταγωγή από το Καλό Χωριό Πεδιάδος. Έναν άνθρωπο που προσέφερε τόσο με την επιχειρηματική, όσο και με την πολιτική και κοινωνική του δράση. Υπηρέτησε ανιδιοτελώς τον τόπο από πολλές θέσεις. Το ήθος και η συνέπειά του αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια».

Η ΝΟΔΕ

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ (νυν ΔΕΕΠ) Ηρακλείου αναφέρει: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου της Ν.Δ., τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, με οδύνη και βαθιά θλίψη δεχτήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) το θλιβερό άγγελμα της απώλειας ενός άξιου τέκνου της Κρήτης, του επιφανούς και κορυφαίου στελέχους της παράταξής μας, επί σειρά ετών προέδρου της ΝΟΔΕ μας και επιτυχημένου επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννουλάκη.

Πρόεδρέ μας, θα θυμόμαστε πάντα την πολύπλευρη και ανεκτίμητη προσφορά σου, η οποία δεν αποτελεί απλώς παρακαταθήκη για τη νεότερη γενιά των στελεχών μας, αλλά είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Το ήθος σου, η διάθεση προσφοράς, ο ενωτικός σου λόγος και ο δυναμισμός σου αποτελούσαν και θα αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης και αγωνιστικότητας για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στο κόμμα μας, στη φιλελεύθερη ιδεολογία αλλά και γενικότερα στον τόπο.

Αν και όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία ο εκλιπών πρόεδρός μας αισθανόταν σε όλη του τη ζωή σαν ευρύτερη οικογένειά του, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και ιδιαιτέρως στον γιο του Κώστα Γιαννουλάκη, αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ μας.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Αγαπητέ και Σεβαστέ μας Πρόεδρε. Να είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα σε σκεπάσει».

Το ψήφισμα

Εξάλλου, η Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, στο θλιβερό άκουσμα θανάτου τού επί σειρά ετών προέδρου της και εκλεκτού στελέχους της παράταξης, Δημήτρη Γιαννουλάκη, συνήλθε την Τετάρτη 24 Αυγούστου, σε έκτακτη-ειδική συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος,
  • Να κατατεθεί το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ στη μνήμη του, στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή».
  • Να παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη πένθους τα γραφεία του κόμματος την ημέρα ταφής του.
  • Να παραστεί αντιπροσωπία της ΔΕΕΠ στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της οργάνωσης στους οικείους του.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.

Η παράταξη «Η Κρήτη Μπροστά»

Με λόγια συγκίνησης για την απώλεια του Δημήτρη Γιαννουλάκη, η παράταξη «Η Κρήτη Μπροστά» τον αναφέρει:

«Η είδηση της απώλειας του Δημήτρη Γιαννουλάκη σκόρπισε θλίψη σε όσους τον γνώρισαν μέσα από την πολυδιάστατη πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική του δράση. Με όραμα και διάθεση συνεχούς προσφοράς, αναμείχθηκε με τα κοινά της Κρήτης και εκτιμήθηκε από φίλους και αντιπάλους για το ήθος, τις γνώσεις και τη συνέπειά του. Υπηρέτησε με πάθος τη φιλελεύθερη παράταξη και την εκπροσώπησε επάξια στο Νομαρχιακό και Περιφερειακό Συμβούλιο, αφήνοντας το αποτύπωμα της ξεχωριστής προσωπικότητάς του. Όλοι εμείς στην παράταξη “Η Κρήτη Μπροστά!” απευθύνουμε στους οικείους του τα θερμότερά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Γιαννουλάκη».

Η Λένα Μπορμπουδάκη

Το συλλυπητήριο μήνυμα της πρώην διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλό ταξίδι στον άδολο Αγωνιστή της φιλελεύθερης παράταξης. Καλό ταξίδι στον πολύτιμο άνθρωπο που είχα στη ζωή μου, στον “πατέρα” μου Δημήτρη Γιαννουλάκη.

Καλό ταξίδι στο φως, εκεί που ήσουν πάντα, αγαπημένε μου Κύριε Δημήτρη».

Ο Μανόλης Νταμπάκης

Τα δικά του συναισθήματα για την απώλεια του Δημήτρη Γιαννουλάκη, με τον οποίο και τους συνέδεε βαθιά φιλία, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και του ΟΛΗ, Μανόλης Νταμπάκης, που δήλωσε στο neakriti.gr: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννουλάκη. Χάσαμε έναν άξιο άνθρωπο και αγωνιστή. Το έργο του υπήρξε πολύ σημαντικό. Με το ήθος του και τους αγώνες του ο Δημήτρης Γιαννουλάκης τίμησε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Αλλά και ως φίλος ήταν άξιος και υποστηρικτικός», συνεχίζει ο κ. Νταμπάκης, καταλήγοντας ότι «θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία».

Ο Γιώργος Επιτροπάκης

Από τον γενικό συντονιστή Κρήτης της Ν.Δ. Γιώργο Επιτροπάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό φίλο, έναν διαχρονικό αγωνιστή της παράταξης και έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον Δημήτρη Γιαννουλάκη. Ήταν ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υπηρέτησε τη φιλελεύθερη παράταξη με αυταπάρνηση και αφοσίωση. Η σπουδαία του διαδρομή στον πολιτικό, κοινωνικό και επαγγελματικό τομέα αποτελεί παράδειγμα για μίμηση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Φίλε Δημήτρη, θα σε θυμόμαστε πάντα».

Το neakriti.gr, η «ΝΚ» και ο Όμιλος της «ΚΡΗΤΗ TV» απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού

Τον Δημήτρη Γιαννουλάκη αποχαιρέτησε με δήλωσή του και ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αποχαιρετώ με θλίψη έναν πιστό νεοδημοκράτη και καλό μου φίλο, έναν εξαίρετο επιχειρηματία και ευγενέστατο άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης υπήρξε σταθερός πυλώνας της παράταξής μας στο Ηράκλειο. Από τα “πέτρινα χρόνια” της δεκαετίας του ’80 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι και χθες αγωνιζόταν για τη Νέα Δημοκρατία και τους ανθρώπους της. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο και στους δύο γιους του. Κωστή, Γιώργο, να είστε υπερήφανοι για τον πατέρα σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News